Zal Apple Music op de iPhone net zo populair worden als Spotify?

By | 21 december 2015

Wie een iPhone 6S heeft en gek is op muziek? Die moet toch eigenlijk wel gebruik maken van de dienst Apple Music! De muziekdienst van Apple is in de afgelopen maanden sterk gegroeid en beschikt nu over ongeveer acht miljoen leden. Volgens enkele analisten zal deze groei verder aanhouden. De verwachting is dat Apple Music over een jaar tijd, ongeveer zestienmiljoen abonnees heeft.

Apple Music iPhone 6S

Acht miljoen abonnees

De bekende analist Mark Mulligan deed zijn voorspellingen voor het volgende jaar. Hij schreef eerder dat Apple Music ‘van nul naar de nummer 2 streamingdienst ging in een paar maanden tijd’. Hoewel de groei aan het einde van het jaar lichtelijk lijkt te stokken, denkt hij dat er meer dan acht miljoen abonnees zullen zijn voor het volgende jaar begint.

Apple bracht eerder dit jaar naar buiten, dat het in oktober 2015 al op zes en een half miljoen abonnees zat. Het gaat dan om betalende klanten die gebruik maken van Apple Music. Het grote aantal gebruikers in de beginfase was te verklaren, aangezien er een gratis proefabonnement werd weggeven. In september van dit jaar, werden de proefabonnementen automatisch verlengd. De abonnees moesten vanaf dat moment wel betalen voor de muziekdienst.

De grootste vraag is of Apple, de klanten weet te behouden. Volgens analist Mulligan zal dat geen enkel probleem zijn, hij denkt zelfs dat de dienst zal blijven groeien. Mochten zijn verwachtingen uitkomen, dan heeft Apple aan het eind van volgend jaar rond de twintig miljoen betalende klanten. Mulligan denkt wel dat Spotify de marktleider zal blijven, Apple Music zal wel een sterke nummer twee worden.

“Apple heeft misschien nog minder van de streamingmarkt in handen dan het zou willen”, zegt Mulligan. “Maar de dienst heeft zichzelf in een razendsnel tempo als tweede grootste speler weten neer te zetten. Het zal sommige mensen misschien verrassen dat Apple er zo gebrand op is om van Apple Music een succes te maken.”

Rate this post