‘Whatsapp lanceert binnenkort videobellen’

By | 4 januari 2016

Whatsapp videobellen met iPhone 6sWe kunnen haast niet meer zonder de applicatie Whatsapp. We chatten ongestoord de gehele dag, we bellen gratis, maar binnenkort kunnen we ook videochatten met elkaar. Deze functie zal binnenkort vrij worden gegeven, dat is bekend geworden uit enkele gelekte afbeeldingen.

Geruchten vertellen het ons

Al geruime tijd kwamen er geruchten naar buiten, dat Whatsapp bezig zou zijn met een functie om te videobellen. Enkele gelekte screenshots hebben hier meer duidelijkheid overgegeven. Dit heeft de Duitse website Macerkopf bekend gemaakt.

Hoe werkt het?

De afbeeldingen vertellen ons hoe de functie in zijn werk zal gaan. Wanneer een inkomend gesprek binnenkomt, zal de naam en foto van die persoon in beeld komen. Door op de groene button te klikken, neem jij het gesprek aan. De rode button is een afwijzing. De andere afbeelding vertelt dat de gebruiker zowel de andere persoon, als zichzelf in beeld zal zien. Daarnaast kan er gewisseld worden van camera en kan de microfoon gemakkelijk op stil worden gezet.

Wanneer de functie beschikbaar zal worden gesteld is vooralsnog onbekend. Het zal nog enige tijd in beslag nemen, voordat bijvoorbeeld de iPhone 6S gebruikers met elkaar kunnen videobellen op Whatsapp.

Rate this post