‘Whatsapp blijft de komende jaren gratis’

By | 24 januari 2016

Betalen voor Whatsapp is niet meer noodzakelijk; het medium is gestopt met het vragen van abonnementskosten. Whatsapp zal voortaan zijn pijlen gaan richten op bedrijven om op die manier inkomsten te genereren.

Whatsapp blijft gratis

De topman van Whatsapp Jan Koum gaf aan dat een jaarlijks bedrag van 89 cent, een drempel vormt voor de gebruikers. Om die reden heeft Whatsapp besloten om niet langer meer kosten te rekenen voor het gebruik van de applicatie. Het grote probleem zat hem niet in het lage bedrag, maar in het feit dat het bedrag per creditcard afgerekend moet worden. Om de gebruikers toch aan zich te blijven binden, besloot Whatsapp de applicatie weer gratis te maken. Mocht je dit jaar al een bedrag hebben overgemaakt, dan is het nog niet zeker of dit teruggestort zal worden.
Bedrijven

Whatsapp heeft zijn pijlen gericht op bedrijven, met name bedrijven die snel en gemakkelijk in contact willen komen met klanten of potentiële klanten. Het is al geruime tijd mogelijk om als bedrijf zijnde contact te leggen met een klant via Whatsapp, bijvoorbeeld de klantenservice. Maar daar blijft het niet bij, Whatsapp komt met meer. Binnenkort kan er zelfs contact worden opgenomen met de bank, allemaal gemakkelijk via de applicatie.

Advertenties zijn al uitgesloten door de topman van Whatsapp. Momenteel zijn er negenhonderd miljoen mensen ingeschreven bij Whatsapp. Topman Koum wilde niet reageren op de vraag of er wij binnenkort videobellen kunnen verwachten in de applicatie.

Rate this post