‘Wetenschappers kunnen accuduur iPhone 6 verlengen naar één week’

By | 28 december 2015

iPhone 6 accuduurEen groep van Britse wetenschappers heeft een test uitgevoerd betreft de batterij van de iPhone 6. De gebruikelijke batterij werd vervangen door een brandstofcel, met positief effect. Met een enkele lading zou de smartphone maar liefst een week kunnen doorgaan.

De geteste iPhone beschikt over een miniatuurweergave van een brandstofcel. Deze cel zou de chemische reactie tussen de zuurstof en de waterstof gebruiken om elektriciteit te creëren. Bij de test bleek dat de populaire iPhone 6 een week op deze energie kon werken.

Geen uiterlijke verandering

De geteste iPhone 6 was qua uiterlijk haast niet te onderscheiden met de ‘normale’ versie. De mobiele telefoon had enkel een mini uitlaat, zodat de haast onmerkbare waterdamp afgevoerd kon worden.

Binnenkort verkrijgbaar?

De makers van de geteste iPhone 6 zijn bekend bij Apple. Intelligent Energy zou al vaker hebben samengewerkt met Apple. Het bedrijf zou op dit moment nadenken over de eventuele prijs van de navulcartridges voor de brandstofcel. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws en het is niet bekend of de nieuwe techniek wordt toegepast bij de volgende iPhones.

Rate this post