‘Volgende iPhone heet de iPhone SE’

By | 1 maart 2016

De geruchten over de iPhone 5SE worden om onze oren gegooid en ook nu is het aankomende model van Apple vol op in het nieuws. De nieuwste 4-inch iPhone zal hoogstwaarschijnlijk geen ‘5’ in de naam dragen, de nieuwe telefoon krijgt de naam iPhone SE.

iphone se abonnement

Geen iPhone 5SE, maar iPhone SE

Enkele weken geleden bracht het wel geïnformeerde ‘9to5Mac’ het nieuws naar buiten, dat de 4-inch telefoon van Apple de naam iPhone 5SE zou gaan dragen. De letters SE zouden dan ‘Special Edition’ als betekenis dragen. Hetzelfde nieuwsplatform weet nu te melden, dat de ‘5’ niet in de naam zal gaan voorkomen, maar uitsluitend SE. “Dit is de eerste keer dat een iPhone-upgrade het zonder cijfer in zijn naam moet doen”, aldus Mark Gurman. Apple zou daarmee aangeven, dat het desbetreffende model niet jaarlijks vernieuwd zal gaan worden.

Twaalf megapixel camera

De beroemde en beruchte analist Ming-Chi Kuo deed ook zijn voorspelling betreft de iPhone SE. Uit zijn onderzoek is gebleken dat het toestel over een twaalf megapixels camera zal gaan beschikken. Eerdere geruchten deden ons vermoeden dat het om een acht megapixels camera zou gaan. Het onderzoek werd uitgevoerd gekeken naar enkele investeerders.

Wat gaat de iPhone SE kosten?

De analist Kuo gaf ook zijn verwachting betreft de prijs van het toestel. Hij verwacht een nieuwprijs van rond de vierhonderd en vijfhonderd dollar. Mocht dit kloppen, dan zou het toestel goedkoper worden dan de voorgangers. Apple wil hierdoor de concurrentie aangaan met de goedkopere toestellen van andere merken. Ming-Chi Kuo beweert daarnaast dat het speciale model over 16 en 64 gigabyte geheugen zal gaan beschikken. Verder kan er 802.11ac Wifi verwacht worden, Live Photos en zelfs bluetooth 4.2. Hij denkt niet dat de iPhone SE over de bekende 3D Touch functie zal gaan beschikken,dat recht blijft enkel en alleen voorbehouden aan de iPhone 6S en de 6S Plus.

5/5 - (1 stemmen)