Tekst herstellen kan door de iPhone 6s te schudden

By | 6 februari 2016

Het is je waarschijnlijk nog niet eerder opgevallen, maar door met een iPhone te schudden kan jij tekst verwijderen. Lees dit artikel aandachtig om erachter te komen, hoe het in zijn werk gaat en hoe je het kan voorkomen.

Schakel het uit

De iPhone beschikt over meerdere sensoren. Deze sensoren meten het één en ander. Een voorbeeld hiervan is de stappenteller, de sensoren controleren de bewegingen en kunnen daardoor bekijken hoeveel jij loopt. Maar wat de meeste iPhone-gebruikers nooit is opgevallen, dat is dat ingevoerde tekst door een simpele beweging in één keer kan worden verwijderd.

Heb jij zojuist iets ingetypt en is dat niet naar wens? Dan is het gemakkelijk om snel alles te verwijderen door op de backspace te klikken. Maar als jij de iPhone schud, dan komt er een venster in beeld met daarop de tekst ‘Herstel typen’. Klik je op herstel, dan zal de ingevoerde tekst worden verwijderd. Klik je op annuleren, dan gebeurd er verder niks. Lekker makkelijk en ontzettend handig.

iPhone 6s

Functie uitzetten

De functie heeft de naam ‘Herstel door schudden’ gekregen en deze functie staat standaard aan. Toch is het handig om te weten, hoe deze functie kan worden uitgezet. Dan dient de gebruiker alleen deze stappen te ondernemen:

– Ga naar de instellingen op de telefoon en kies voor ‘Algemeen’.
– Vervolgens zal je ‘Toegankelijkheid’ zien staan, klik daarop.
– Klik op het kopje ‘Herstel door schudden’.
– Schakel de functie uit, door het knopje naar links te schuiven.

Rate this post