Toekomstige ontwikkelingen van 3D Touch op de iPhone 6s

By | 15 februari 2016

De iPhone 6S beschikt over een geheel nieuwe manier van touchscreen bediening, dat kan nu namelijk met 3D Touch. Maar stopt de ontwikkeling ooit of kan het nog beter? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben enkele mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Vernieuwingen van het touchscreen

iPhone 6S 3d touchDe touchscreen bestaat al langere tijd, maar is wel degelijk steeds beter en beter geworden. De registratie verloopt sneller en stukken scherper. Maar laten we eerlijk zijn, het is en blijft nog steeds een touchscreen. Om interactie te veroorzaken moet er nog steeds op het scherm worden getikt, dat was bij de oudste iPhone zo en ook bij de nieuwste.

Toen de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus om de markt kwamen, werd ook het nieuwe 3D Touch gelanceerd. Het is daardoor mogelijk door harder op het scherm te drukken, bepaalde acties te starten. Dan moet er gedacht worden aan snelkoppelingen voor bepaalde applicaties. Maar niet alleen de nieuwste iPhones beschikken over 3D Touch, ook de Apple Watch en de laatste MacBook bieden deze technologie aan.

3D Touch is dus de toekomst van nu, maar veranderd het echt de markt? Zoals het er nu naar uit ziet is dat niet het geval, bij lange na niet zelfs. Het is fijn om nog vlugger gebruik te kunnen maken van het apparaat, maar een gebruiker kan beslist zonder 3D Touch. Blijft het dan bij deze vooruitgang? Nee, we gaan opnieuw vooruit. Apple zou zelfs op dit exacte moment bezig zijn met experimenten met de opvolger van 3D Touch.

iPhone 6S force touch

Phorm

Wat zou nu echt vernieuwend en handig zijn? Dat is het gevoel, wij als gebruikers willen voelen dat wij bezig zijn. Wanneer wij de touchscreen gebruiken, dan moet dat merkbaar zijn. Dat is een groot aantal bedrijven ook opgevallen en die zijn nu hard aan het werk om dat te realiseren. Er zijn zelfs bepaalde apparaten op de markt, die dat al doen. Phorm is er daar eentje van, een case dat gebruikt kan worden op de iPad Mini. Deze case geeft het iPad-scherm een extra laag, plus een virtueel toetsenbord. Dat toetsenbord geeft een gevoel af, wanneer erop geschreven wordt.

Nog meer gevoel

Maar daar blijft het opnieuw niet bij, de vraag is groter. Een touchscreen bedienen moet niet op een glad oppervlakte, je wilt echt een gevoel verkrijgen. Daarom zijn verschillende bedrijven nu aan het testen met geluiden en trillingen. Deze stap zou relatief gemakkelijk gemaakt kunnen worden door het gebruik van algoritmes en schokjes. Opmerkelijk genoeg, was Disney het bedrijf dat als eerste ging testen met deze methode. Dat deed Disney al in het jaar 2013. Vooral voor blinde personen zou deze ontwikkeling, een hele verademing zijn.

TeslaTouch

Deze technologie zou een hele nieuwe wereld openen, maar helaas is het erg stil rondom het TeslaTouch project van Disney. Maar dat er binnenkort het één en ander te verwachten is, dat is erg duidelijk. Het is nu ook mogelijk om je hartslag te meten door enkel een Apple Watch te dragen, dat zegt al genoeg. Een verandering op dit gebied, zou de smartphoneschermen aanzienlijk doen verbeteren.

Rate this post