‘Tekort dreigt bij lancering van iPhone 6S Plus’

By | 15 september 2015

Er dreigt een tekort aan iPhone 6S Plus toestellen bij de lancering, dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Ming-Chi Kuo vandaag. De releasedatum van de twee nieuw aangekondigde toestellen lag aanvankelijk op 25 september, maar de verzenddatum van de 6S Plus variant is al drie tot vier weken uitgesteld volgens Ming-Chi Kuo.

lancering iPhone 6S Plus

iPhone 6S reserveringen tot recordhoogte

De pre order-aantallen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dreigen de verkooprecords van de iPhone 6 vorig jaar te gaan breken. De iPhone 6 ging toen 10 miljoen keer over de toonbank in het eerste verkoopweekend. In Nederland is het ook al mogelijk de iPhone 6S te reserveren.

iPhone 6S Plus release uitgesteld

De oorzaak van het uitstel is leverancier Minebea, die de vraag niet lijkt aan te kunnen. Het bedrijf zou de schermverlichting leveren van de iPhone 6S, maar het bedrijf lijkt hiervoor meer tijd nodig te hebben. Volgens Kuo heeft Apple nu opdracht gegeven aan concurrerende toeleverancier Radiant, om zo de schade te beperken.

Release data iPhone 6S en iPhone 6S Plus in Nederland

In Nederland zijn we nog steeds in afwachting van de officiële releasedatum van beide toestellen. De iPhone 6S en 6S Plus worden op 25 september in twaalf landen officieel gelanceerd, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Hoogstwaarschijnlijk volgt Nederland ongeveer een week later. Vooralsnog lijkt het er op dat de releasedatum van 25 september alleen haalbaar zal zijn voor de kleinere iPhone 6S.

Rate this post