‘Sommige iPhone 6S-bezitters klagen over uitvallend toestel’

By | 17 november 2016

De laatste dagen klagen voornamelijk enkele Chinese iPhone 6- en iPhone 6S-bezitters dat hun iPhone op de meest willekeurige momenten zomaar uit zichzelf uitschakelt, terwijl de batterij nog voldoende opgeladen is en geen ingewikkelde taken hoeft uit te voeren. Wanneer de uit- en home-knop tegelijkertijd worden ingedrukt herstart het toestel wel gewoon weer. Gebruikers tasten in het duister wat de oorzaak van deze plotselinge shut-down kan zijn. Apple heeft niet nog gereageerd op het probleem, maar er wordt verwacht dat het probleem wordt veroorzaakt door de nieuwe iOS 10-update. Mogelijk werkt Apple al aan het update die dit probleem zal verhelpen.

iphone 6s

Homeknop voelt warm aan

Zoals gezegd is de enige manier om het toestel weer aan te zetten door de home- en aan/uit-knop tien seconden lang ingedrukt te houden. Sommige gebruikers geven hierbij aan dat de home-knop daarbij wel warm aan voelt, wat wellicht een oorzaak van het probleem kan zijn. De meeste klachten komen van iPhone 6S-gebruikers, maar ook enkele iPhone 6-gebruikers hebben het probleem gerapporteerd. Hierdoor lijkt het meer een software-fout te zijn dan een fout in de hardware van de iPhone 6S.

3D Touch

Wat wel een specifiek probleem is voor de iPhone 6S, is dat sommige gebruikers melden dat de 3D Touch heel af en toe niet naar behoren werkt. Door een stevige druk op een link in Safari, zou er een preview van de pagina getoond moeten worden, maar sommige bezitters melden dat dat niet altijd werkt. Een harde reset van het toestel lijkt dat op te lossen.

Belangrijk is om je te realiseren dat er nu enkele klachten zijn binnengekomen, terwijl er wereldwijd 13 miljoen iPhone 6S-toestellen zijn verkocht. De kans is dan ook klein dat je te maken krijgt met deze problemen.

Rate this post