‘Samsung maakt nieuwe processor voor iPhone 6S’

Hoewel Apple en Samsung altijd een wat ongemakkelijke relatie hebben gehad met de nodige spanningen, gaan de aartsrivalen waarschijnlijk weer samenwerken om de nieuwe iPhone 6s op de markt te brengen in september van dit jaar. Zo gebruikt Apple de kennis van aartsrivaal Samsung om een nieuwe processor te laten ontwikkelen voor de iPhone 6S, ook wel de A9-processor genaamd. Meer over het ontwikkelen van de nieuwe processor voor de iPhone 6s door Samsung, lees je in dit nieuwsartikel.

iPhone 6s vs Samsung

TSMC wordt vervangen door Samsung

Voor de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus werd het Taiwanese TSMC nog aan het werk gezet om de A8-processor te ontwikkelen, maar volgens het doorgaans betrouwbare Bloomberg wordt TSMC bij de productie van de processor voor de nieuwe iPhone 6s vervangen door Samsung. In het verleden maakte Samsung al processor voor de telefoons van Apple en volgens Bloomberg heeft Apple voor de iPhone 6s besloten weer in zee te gaan met Samsung. En omdat Apple en Samsung een vrij gespannen relatie hebben als aartsrivalen en grote concurrenten op de markt, is dit zeker een opvallend feit.

A9 processor voor iPhone 6S: geproduceerd in de nieuwe fabriek van Samsung

De A9-processor van Apple wordt naar verluidt in de nieuwe processorfabriek van Samsung geproduceerd, een gloednieuwe fabriek die zich in het Zuid-Koreaanse Giheung bevindt. Het bedrijf Globalfoundries neemt ook een deel van de productie van de A9-processor in handen, maar het grootste deel van het werk zal verricht worden door Samsung. En omdat Globalfoundries gebruik zal maken van de technieken van Samsung, krijgt Samsung een grote rol bij het produceren van de nieuwe A9-processor van de iPhone 6s van Apple. De strijdbijl tussen beide merken lijkt dus even begraven, maar voor hoe lang dit het geval zal zijn is nog even afwachten. De beste iPhone 6s aanbiedingen zullen in september op deze website verschijnen!

Rate this post