‘OV-chipkaart in de toekomst mogelijk vervangen door mobiele telefoon’

By | 7 december 2015

De OV-chipkaart kan in de toekomst wellicht de prullenbak in, aangezien de mobiele telefoon dezelfde werking krijgt. Als het aan de bedrijven Translink, Vodafone en KPN ligt liever vandaag dan morgen. Deze week is er een test gestart, om te bekijken of de smartphones de chipkaart kunnen vervangen. De testfase is uitsluitend gericht op de Android-telefoons. In de toekomst zou het ook bij de Iphone 6 en iPhone 6S in werking moeten gaan.

OV-Chipkaart

iPhone 6S als betaalapparaat

De test zal de komende drie maanden moeten gaan bewijzen of er toekomst in deze verandering zit. Mochten de resultaten veelbelovend zijn, dan zal ‘Smart-OV’ breder worden uitgerold. Bezit jij of een kennis ook een Android-telefoon? Dan is het mogelijk om jezelf aan te melden voor de test, hiervoor dient de persoon wel achttien jaar of ouder te zijn. Er worden rond de tweehonderd deelnemers uitgekozen, verspreid over het gehele land.

Voordelen van de applicatie

Er zitten enkele voordelen aan ‘Smart-OV’, bijvoorbeeld de controle of er daadwerkelijk is in of uitgecheckt. Daarnaast kan de reishistorie gemakkelijk worden bekeken, net zoals het saldo. Het is dan niet meer noodzakelijk om naar de winkel te gaan, om te bekijken of er nog genoeg saldo beschikbaar is.

Directeur van de GVB, Alexandra van Huffelen is zeer te spreken over de test. ”Het is een echte innovatie op het gebied van betaalgemak voor de reiziger.’’ Mocht de test positief uitpakken, dan kunnen wij volgend jaar mogelijk onze iPhones al gebruiken als OV-chipkaart.

smartov1_0[1]

Rate this post