Optische beeldstabilisatie bij iPhone 6S?

By | 23 augustus 2015

Naast Force Touch is de camera een van de onderdelen van de iPhone 6S waar je veel geruchten over hoort. Inmiddels is van veel van deze geruchten met aan zekerheid grenzend waarschijnlijkheid vastgesteld of ze kloppen of niet. Of de camera van de nieuwe iPhone optische beeldstabilisatie heeft is echter nog niet helemaal duidelijk.

Eerdere geruchten

Al eerder deden zich allerlei geruchten de ronde over de camera van de nieuwe iPhone 6S. Zo hoorde je veelal dat de achterste camera twee lenzen zou krijgen, waardoor je in slechtere omstandigheden betere foto’s zou kunnen maken en op den duur ook een vorm van optische zoom in zou kunnen bouwen. Inmiddels is uit uitgelekte foto’s van de iPhone duidelijk geworden dat je op deze functie niet hoeft te rekenen.Daarna is er natuurlijk veel gespeculeerd over of de camera weer een 8-megapixel camera of toch een 12-megapixel camera zou worden. Inmiddels lijken de meeste websites die zich bezig houden met nieuws omtrent de iPhone 6S het er wel over eens te zijn dat de nieuwe iPhone toch echt een 12-megapixel camera krijgt. Verder zou de iPhone 6S een speciale RGBW-sensor van Sony hebben, die er dankzij een extra witte pixel voor zou zorgen dat de camera in een donkere omgeving toch details vast kan leggen. Ook op deze functie lijk je inmiddels wel te mogen rekenen.

Optische beeldstabilisatie

Of de iPhone 6S optische beeldstabilisatie krijgt is nog onduidelijk. De iPhone 6 plus had deze functie namelijk al wel, maar de iPhone 6 niet. Je mag er dus wel vanuit gaan dat de iPhone 6S plus ook optische beedstabilisatie krijgt, maar of de kleinere variant dit ook krijgt blijft even de vraag. Dankzij optische beeldstabilisatie kunnen op de plus telefoons een langere sluitertijd en lagere ISO-waarden worden gebruikt. Als gevolg hiervan zijn de foto’s scherper en heb je minder last van fotograaf. Wil je een iPhone 6S abonnement vergelijken bij de release? Op onze homepage zetten wij de top 10 goedkoopste iPhone 6S aanbiedingen voor je op een rijtje wanneer de nieuwe iPhone 6S ook daadwerkelijk is gelanceerd in Nederland!

Rate this post