‘Nieuwe iPhone 7 verkoopt niet zo goed als de iPhone 6S’

By | 2 oktober 2016

Er worden meer iPhone 7 Plus-toestellen verscheept dan verwacht, terwijl de iPhone 7 minder in trek is dan de iPhone 6S bij de lancering. Dat blijkt uit de eerste verkoopcijfers van de iPhone 7 volgens de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van marktonderzoeker KGI Securities.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

iPhone 7 vs iPhone 6S

Toch schroeft het bedrijf zijn verwachting van de iPhone 7-verkoop omhoog van 65 miljoen naar 70-75 miljoen euro. Daarmee halen de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus het nog niet bij de verkoopcijfers van de iPhone 6S. Dat schrijft Apple Insider.

Volgens Kuo doet de iPhone 7 Plus het vooral in de Verenigde Staten boven verwachting goed, terwijl de reguliere iPhone 7 populairder is in Europa. Ook komt het volgens de analist door de slechte verkoopcijfers van Samsung, die geteisterd wordt door ontploffingsproblemen van de Samsung Galaxy Note 7 (overigens is het toestel eind november weer te verkrijgen). De hoge verkoopcijfers van de iPhone 7 Plus zouden te maken hebben met de Note 7-problemen, aangezien beide toestellen een zeer groot scherm hebben.

iphone 7 abonnement

Gitzwart een gewilde kleur

De meest gewilde iPhone 7-kleur zou momenteel gitzwart zijn. Het is een nieuwe kleur die Apple bij de iPhone 7 voor het eerst geïntroduceerd heeft. Uit onderzoek van KGI blijkt dat 30 tot 35 procent van de iPhone 7-reserveringen de gitzwarte editie was. Deze kleur is echter ook het slechtst leverbaar, waardoor er enorme tekorten zijn ontstaan. Ook zouden er meer tekorten zijn opgetreden doordat Apple de iPhone 7 in 28 landen gelijktijdig heeft gelanceerd, waaronder Nederland. Voorheen bracht Apple de nieuwe iPhone-toestellen eerst in 12 andere landen uit en op een later moment in landen zoals Nederland.

Ook zouden steeds meer kiezen voor 128GB aan opslagruimte aangezien blijkt dat 16GB (bij de iPhone 6S) en zelfs het instapmodel van de iPhone 7 met 32GB aan geheugen, te beperkt is.

Rate this post