‘iPhone SE krijgt dezelfde processor als de iPhone 6s’

By | 25 januari 2016

De geruchtenmolen rondom de nieuwe ‘iPhone SE’ draaien sinds de berichtgeving van 9to5mac enkele dagen geleden, op volle toeren. Mogelijk wordt de nieuwe iPhone SE in maart 2016 aangekondigd. Door de naderende aankondiging krijgen we steeds meer te weten over het nieuwste toestel van Apple.

iPhone SE krijgt A9-processor

Volgens de laatste geruchten zouden er eerst nog testversies zijn gezien met een A8/M8 chip, maar nu lijkt het er sterk op dat Apple toch voor krachtigere A9- of M9-chip gaat die ook in de iPhone 6S zit. Geen onverstandige keuze, aangezien het toestel een stuk interessanter en sneller wordt. De iPhone 7, die mogelijk in september dit jaar wordt aangekondigd, zou een A10-processor krijgen.

iPhone-5s-iPhone-6

Geen iPhone 6C

Volgens de laatste geruchten zou er geen iPhone 6C worden uitgebracht, maar dus alleen een iPhone SE. Het nieuwe budgettoestel van Apple zou niet veel op de iPhone 6S lijken, maar meer op de oude iPhone 5.

iPhone SE vervangt de iPhone 6

Analist Gurman gelooft dat de 4-inch iPhone SE het komende jaar de iPhone 6 volledig gaat vervangen, aangezien de iPhone SE betere specificaties heeft. Zodat de iPhone 7 is aangekondigd, zal het aanbod van iPhones van Apple dus bestaan uit de iPhone SE, iPhone 6S (Plus) en de iPhone 7 (Plus).

De iPhone 5S zou niet meer verkrijgbaar zijn vanaf maart, aangezien de iPhone SE de plaats van de 5s inneemt. Volgens Gurman gaat de iPhone SE net zoveel kosten als de iPhone 5S nu kost. Dit zou betekenen dat een los toestel zo’n 500 euro kost voor het 16GB model. Verwacht wordt dat er ook een 64GB model wordt uitgebracht.

Meer informatie? Bekijk vanaf maart op onze website de mogelijkheden voor een iPhone SE abonnement.

Rate this post