‘iPhone SE krijgt dezelfde camera als iPhone 6S’

By | 19 maart 2016

Volgende week zal er een nieuw Apple-event worden gehouden, en wel op 21 maart aanstaande. Tijdens dit evenement onthult Apple waar ze de laatste tijd zo hard aan hebben gewerkt, en zeer waarschijnlijk wordt dit de onthulling van de ‘iPhone SE’, een nieuw budgettoestel van Apple die de concurrentie aan moet gaan met de budgettoestellen van Samsung. Ook zou er een 9,7 inch iPad Pro worden aangekondigd. Maar hoe zit het eigenlijk met de camera van de naderende iPhone SE? Zal deze vergelijkbaar zijn met de iPhone 6S? Het antwoord is zeer waarschijnlijk ‘ja’.

iphone se abonnement

iPhone 6S camera in iPhone SE

Een tipgever heeft aan het doorgaans betrouwbare AppleInsider laten weten dat Apple inderdaad voor een 4K-camera heeft gekozen, die ook in de iPhone 6S zit verwerkt. Wanneer je dus kiest voor een iPhone SE abonnement boven een iPhone 6 of iPhone 6S abonnement, betaal je dus maandelijks een stuk minder maar krijg je de beschikking over dezelfde 4K-camera.

De iPhone 6S was het eerste toestel van Apple waarin een 4K-camera werd verwerkt. De iPhone 6S heeft een camera met maar liefst 12 megapixels, terwijl de iPhone 6 was uitgerust met dezelfde 8 megapixel camera net als in de iPhone 5S. Sterker nog, Apple heeft er bij de iPhone 6S voor het eerst voor gekozen om het aantal megapixels te vergroten.

iPhone SE 16GB of 64GB

Door de 4K-video’s die je met een 4K-camera kunt schieten, is het geheugen al snel vol. Toch lijkt Apple er voor gekozen te hebben de iPhone SE in een 16GB en 64GB uitvoering uit te brengen. De iPhone SE krijgt overigens ook een A9-processor, die ook in de iPhone 6S zit verwerkt. Al met al lijkt de iPhone SE qua specificaties veel op de iPhone 6S, maar zal het een kleiner toestel zijn (4-inch) en daardoor wat goedkoper zijn de iPhone 6S.

Rate this post