iPhone SE aangekondigd: uiterlijk van 5S, even krachtig als iPhone 6S

By | 21 maart 2016

Vanavond heeft Apple zoals verwacht de iPhone SE aangekondigd tijdens een nieuw Apple Event. De geruchtenmolen draaide de afgelopen weken op volle toeren, en alle geruchten blijken uiteindelijk te kloppen. De iPhone SE lijkt qua uiterlijk precies op de iPhone 5S, en intern heeft het bijna dezelfde specificaties als de iPhone 6S. Dit maakt de iPhone SE volgens Apple de ‘beste 4-inch iPhone ter wereld’. De iPhone SE is verkrijgbaar vanaf 399 dollar in de Verenigde Staten, in Nederland waarschijnlijk is het budgettoestel waarschijnlijk verkrijgbaar vanaf 489 euro voor de 16GB-uitvoering. De iPhone 5S verdwijnt vanaf vandaag uit het officiële assortiment van Apple.

Vergelijk direct alle iPhone SE abonnementen bij:

iphone se

16GB- en 64GB uitvoering, vier kleuren

Qua uiterlijk is de iPhone SE vergelijkbaar met de de iPhone 5S. Het toestel heeft ook dezelfde schermgrootte (4-inch), maar is voorzien van de allerbeste en nieuwste technologieën. Hiermee brengt Apple dus een kleiner budgettoestel op de markt naast de iPhone 6S. Net als de iPhone 6S wordt de iPhone SE uitgebracht in de vier kleuren Space Gray (zwart), Silver (zilver), Rose Gold (rose goud) en Gold (goud). De iPhone SE is opnieuw verkrijgbaar in een 16GB-uitvoering, naast de iPhone SE 64GB die 100 euro/dollar duurder zal zijn. Apple heeft er voor gekozen geen 128GB uitvoering uit te brengen.

iPhone SE specificaties

Zoals de geruchten al deden vermoeden, is de SE intern bijna volledig te vergelijken met de iPhone 6S. De SE is voorzien van een A9-processor, waardoor het volgens Apple de snelste 4-inch iPhone tot nu toe wordt. Verder is de SE ook voorzien van een 12 megapixel camera waarmee tevens 4K-video’s kunnen worden geschoten. Het enige verschil met de iPhone 6S is dat de SE geen 3D-touch heeft.

iPhone SE abonnement af te sluiten vanaf 29 maart

De nieuwe iPhone is vanaf 24 maart te reserveren in de landen Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw Zeeland, Puerto Rico, Singapore, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en de Virgin Islands. Apple vertelde dat de SE in ieder geval begin mei in 100 landen verkrijgbaar zal zijn. In Nederland is het toestel vanaf begin april verkrijgbaar. Vanaf 29 maart is het toestel te reserveren. Vanaf die datum is het ook mogelijk een iPhone SE abonnement af te sluiten bij verschillende webwinkels. Vanaf die datum zetten wij ook de goedkoopste iPhone SE aanbiedingen op een rij.

iphone se modellen

De iPhone SE wordt enorm populair

Apple heeft de iPhone SE precies op het goede moment uitgebracht. Het bedrijf gaf aan dat veel klanten hadden aangegeven een 4-inch iPhone te willen, maar met nieuwe specificaties dan de iPhone 5S. Consumenten konden alleen grotere iPhones krijgen, of kiezen voor de ietwat gedateerde iPhone 5S. Door deze 4-inch iPhone SE met de kracht van de iPhone 6S spreekt Apple een andere doelgroep aan. Ook in landen als India verwacht Apple enorm veel iPhone SE toestellen te verkopen.

Rate this post