iPhone gebruikers zorgen tijdens kerst voor recordomzet App Store

By | 8 januari 2016

App storeApple mocht tijdens de kerstvakantie een omzet van ruim één miljard euro bijschrijven. Deze omzet komt puur uit de verkoop van applicaties en in-app aankopen. Dit is een recordomzet voor de App Store. De meeste aankopen werden gedaan via een iPhone 6iPhone 6S of iPhone 6S Plus.

De laatste feestdagen waren extreem winstgevend voor Apple, nooit eerder gaven gebruikers zoveel geld uit aan applicaties. Los van de recordomzet is er meer succes bij te schrijven. Het aantal verkopen op één dag werd op de eerste kerstdag verbroken, wat een week later opnieuw gebeurde.

Jobs wilde geen App Store

De grote man achter Apple, dat is natuurlijk de inmiddels overleden Steve Jobs. Tijdens de lancering van de allereerste iPhone (2007), wilde Jobs helemaal geen App Store lanceren. Een jaar later gebeurde het alsnog. In 2008 kwam de App Store op de markt met een aanbod van vijfhonderd applicaties. Momenteel zijn er rond de anderhalf miljoen applicaties beschikbaar in de App Store.

Miljarden aan inkomsten

In 2015 werd er in totaal voor meer dan twintig miljard dollar uitgegeven aan applicaties in de App Store. Het gaat dan om applicatie die gebruikt worden op de iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en de Mac. Apple verdiende zelf ruim zeventien miljard dollar aan de verkoop van applicaties, dan gaat het om een tijdsbestek van acht en een half jaar. De ontwikkelaars kregen al ruim veertig miljard dollar uitgekeerd door Apple. Apple maakt dertig procent winst per verkochte applicatie in de eigen App Store. Het grootste gedeelte van de applicaties zijn gratis te downloaden, maar bieden wel aankopen in de applicatie zelf aan.

Rate this post