iPhone 7 Plus abonnement vergelijken

Op zoek naar een goedkoop iPhone 7 Plus abonnement? Vind direct het goedkoopste iPhone 7 Plus abonnement die perfect aansluit op jouw wensen:


iphone 7 plus abonnement

  • Uitvoeringen: iPhone 7 met 4,7 inch-display, de 7 Plus met een 5.5 inch-display
  • Kleuren: Gold (goud), Silver (zilver), Rose Gold (Rose goud), Black (zwart), Jet Black (gitzwart)
  • Providers: KPN, Vodafone, Tele2, T-Mobile, Telfort, Hollandsnieuwe
  • Geheugen: Keuze uit de iPhone 7 32GB, iPhone 7 128GB of iPhone 7 256GB.

Begin september was het zover: de lancering van de nieuwe iPhone 7 Plus tijdens het Apple Event. Vanaf 9 september was de nieuwste Apple telefoon al middels een pre-order bij verschillende telecom winkels te bestellen en in Nederland en een groot deel van Europa lag de iPhone 7 vanaf 19 september in de winkels. Met de lancering van de iPhone 7 werd ook de iPhone 7 Plus geïntroduceerd. Dit is een opgevoerde versie van de iPhone 7 net zoals er Plus model is gemaakt van zijn voorganger, de iPhone 6S. De smartphones van vandaag de dag moeten meer kunnen dan alleen bellen, appen en een beetje internetten op Wifi. Een moderne smartphone is veel meer een platform aan het worden waar mensen al hun media en entertainment op af kunnen spelen. En dat vraagt om een andere benadering op de vraag wat een smartphone moet kunnen. Met de iPhone 7 Plus introduceert Apple zijn versie van hoe zo’n apparaat eruit zou moeten zien. Het iPhone 7 Plus abonnement wordt door diverse providers aangeboden, in verschillende prijzen. Het goedkoopste iPhone 7 Plus abonnement vind je momenteel bij Tele2.

Overeenkomsten iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iphone 7 plusBeide modellen lijken in veel opzichten op elkaar. Het design van de twee toestellen is nagenoeg hetzelfde. Iets wat overigens bij alle recente modellen van de iPhone het geval is. Beide modellen hebben daarbij een aantal nieuwe snufjes waarvan er een is die de gemoederen op internet al langer bezig houdt. Het nieuwe besturingssysteem voor smartphones, het zogenoemde iOS 10 systeem. Met dit systeem, dat ook uitgerold wordt voor oudere modellen middels een software update, worden een aantal vertrouwde zaken wat betreft het gebruik van je smartphone behoorlijk op de schop genomen. Met dit nieuwe systeem kun je bijvoorbeeld in het startscherm niet meer opzij vegen om je telefoon te ontgrendelen. Iets dat toch altijd een kenmerkende handeling voor de iPhone is geweest. In de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus is de startknop overigens ook totaal veranderd om volledig compatibel te zijn met het nieuwe besturingssysteem. Je hebt eigenlijk geen startknop meer maar een sensor. Deze sensor kan je vingerafdruk lezen zodat je op die manier je telefoon kan ontgrendelen.

Ook de meldingen die je ontvangt van applicaties zoals Facebook en Whatsapp worden veel informatiever. Voorheen kreeg je alleen een melding dat je een bericht had en van wie. Met het nieuwe systeem krijg je een bubbel op je scherm die je kunt aantikken en zo kun je meteen het hele bericht en zelfs het hele gesprek openen met een druk op je scherm. Ook zijn beide telefoons uitgerust met functies die zijn geïntegreerd in dit nieuwe besturingssysteem. Voor het berichten verkeer en de meldingen op je telefoon is de Wake to Raise functie geïnstalleerd die ervoor zorgt dat je telefoon aanspringt op het moment dat je hem oppakt en dus in een oogopslag kunt zien welke berichten je hebt ontvangen.

Ook het scherm is onder handen genomen en beschikt nu over het 3D touchscreen. Dit scherm houdt in dat je met een druk op de telefoon verschillende handelingen op de telefoon kunt uitvoeren, afhankelijk van hoe hard je drukt. De 3 in 3D staat dan ook voor drie verschillende drukniveaus. Een lichte aanraking is genoeg om je meldingen te zien, iets harder drukken opent het bericht en nog meer druk opent bijvoorbeeld de gehele gespreksgeschiedenis. De bediening van de nieuwe iPhone 7 zal dus ook voor sommige gebruikers even oefenen worden, maar uiteindelijk kun je veel meer met je telefoon.

Verschillen iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Zoals eerder gezegd is de iPhon 7 Plus die samen met de iPhone 7 gelanceerd gaat worden, een opgewaardeerde versie van de standaard iPhone 7. En waar de interne behuizing en het design van de Plus nagenoeg dezelfde is als van de iPhone 7, verschillen de twee modellen behoorlijk wat betreft de andere hardware.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

Het grootste verschil: de dubbele camera

De camera is misschien wel het grootste verschil. Op de iPhone 7 krijg je in feite dezelfde 12 megapixel camera als die je op de iPhone 6S ook hebt. Middels slimme ontwikkelingen kun je hier wel veel scherpere foto’s mee maken. De iPhone 7 Plus is echter een andere richting opgegaan en beschikt over een dubbele camera.

Het principe van de dubbele camera op smartphones is niet nieuw en komt voort uit de wens van mensen om scherpe foto’s met hun telefoon te kunnen maken. De kwaliteit van camera’s op telefoons is de afgelopen jaren dan ook sterk verbeterd maar er bleef altijd een probleem, de optische zoom. De meeste telefooncamera’s hebben alleen een digitale zoom. Je merkt ook dat als je en foto op je smartphone wilt maken en je zoomt in dat je eigenlijk altijd een foto van slechte kwaliteit krijgt. Dat komt doordat je camera je in feite voor de gek houdt. De camera drukt de foto af en zoomt daarna pas in op het gedeelte dat je in wilde zoomen. Wat de camera dan doet is het toevoegen van pixels om het beeld kloppend te maken en dat levert bijna altijd een verlies van kwaliteit op. Een optische zoom doet dit niet omdat het beeld wordt vergroot door de lens zelf en dat levert ook op afstand scherpere foto’s op. Daarbij vallen kleine bewegingen die je maakt terwijl je bent ingezoomd al snel een foto onduidelijk. Dat laatste wordt door Apple gecorrigeerd door de toevoeging van een beeldstabilisator. Hierdoor wordt een beweging op het moment van afdrukken door de camera automatisch gecorrigeerd.

Zoomfuncties en dubbele camera

goedkoop iphone 7 plus abonnementHet probleem van de slechte zoomfuncties van de smartphone wordt door Apple opgelost door het toevoegen van een tweede camera. Deze camera’s beschikken over twee verschillende lenzen waarvan er bijvoorbeeld een zich richt op de kleuren en de tweede op een zwart-wit beeld. In de telefoon worden de twee beelden dan over elkaar heen gelegd en dat levert veel scherpere foto’s op. Voor de iPhone 7 Plus houdt dat in dat de telefoon nu een optische zoom van 2 tot 3 x kan bewerkstelligen. En dat levert ook ingezoomd veel mooiere foto’s op dan bij de digitale zoom die de pixels simpelweg opblaast en invult.

De dubbele camera van de iPhone 7 Plus biedt meer voordelen dan alleen een scherpere zoomfunctie. Met een dubbele camera is de telefoon in staat om diepte beter te meten en om 3D foto’s en filmpjes te maken. Ook kun je verschillende belichtingen bij elkaar voegen en kun je simpelweg meer op een foto kwijt. Het lijkt er dan ook op dat Apple zich met de iPhone 7 Plus is gaan richten op de (amateur)fotograaf. En door apps als Instagram, Facebook en Snapchat is deze groep mensen alleen maar aan het groeien waardoor dit helemaal geen gekke keuze is van Apple.

Entertainmentsysteem

Een andere groep waar de iPhone 7 Plus zich op richt is die van mensen die hun telefoon veelal als entertainmentsysteem gebruiken. De reden hiervoor is dat mensen steeds vaker onderweg zijn en daarbij steeds grotere afstanden afleggen. Veel mensen, en met name jongeren gaan steeds vaker op reis naar verre landen als Thailand, Australië en Amerika en dat betekend altijd lang in het vliegtuig zitten en wachten op een vliegveld. En aangezien je dan toch niet veel om handen hebt is het wel fijn als je een film op je telefoon kunt kijken met een goede kwaliteit, goed geluid en zonder haperen. Apple heeft hierop ingespeeld door de iPhone 7 een groter beeldscherm te geven dan zijn kleine broertje. De Plus versie heeft een scherm van 5,5 inch terwijl de standaard versie het met 4,8 inch moet doen.

Wat beide telefoons wel hebben is het nieuwe Retina HD- Display. Dit scherm kan meer kleuren laten zien en is tot 25% scherper dan het beeld op oudere iPhone modellen. Ook beschikt het toestel als eerste iPhone over stereospeakers. Er is bij de nieuwe Plus een geluiduitgang aan beide zijde van de telefoon en het toevoegen van een extra speaker zorg ervoor dat het geluid ook twee keer zo hard kan als bij de iPhone 6S. Door het toevoegen van de nieuwe A10 Fusion chip is de nieuwe iPhone ook zeer snel en heeft de Plus versie het grootste werkgeheugen van alle iPhones. Met 3GB aan werkgeheugen is de iPhone 7 Plus sneller dan de iPhone 7 die het met 2GB moet doen. Sterker nog, op de iPad 4 na, die een werkgeheugen van 4GB heeft, is de iPhone 7 Plus het snelste toestel van Apple en kan hij zich zelfs tussen de tablets staande houden, die vaak ook niet meer dan 3GB aan werkgeheugen hebben.

iphone 7 plus aanbieding

Prijs van een iPhone 7 Plus abonnement

Zoals bij iedere telefoon kun je de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus als los toestel aanschaffen of in combinatie met een iPhone 7 abonnement of een iPhone 7 Plus abonnement. Voor beide constructies geldt dat de prijs mede afhankelijk is van de opslagcapaciteit van de telefoon. Zowel de standaard als de Plus versie zullen beschikbaar komen met een standaard geheugen van 32GB. Voor veel mensen is dit voldoende maar hou er bij het kiezen van je telefoon wel rekening mee dat een hogere kwaliteit van foto’s, video’s en games meer ruimte innemen dan voorheen. Ben je iemand die veel foto’s maakt of die high-end games op de telefoon speelt? Dan is het wellicht handiger om te kijken naar de andere opties. Beide telefoons komen ook met een 128GB en een 256GB versie. Met name de Plus zal veelal door mensen worden gekocht die van plan zijn om veel media via hun telefoon af te spelen en dan is een hogere opslagcapaciteit, in combinatie met het grotere werkgeheugen van de iPhone 7 Plus wel aan te raden voor een soepel lopende service.

Omdat de Plus versie groter is en een hoger werkgeheugen heeft, is de prijs van een los toestel dan ook een stukje hoger dan bij de standaard iPhone 7. Ook de prijs voor het iPhone 7 Plus abonnement ligt iets hoger. Voor de 32GB versie betaal je voor het standaard model €769 en voor de Plus versie €909. De 128GB versie is voor de standaard telefoon €879 en voor de 256GB betaal je straks €989. Voor de iPhone7 Plus liggen deze bedragen op €1019 voor de 128GB en €1129 voor de versie met 256GB. Dit kan een behoorlijke investering zijn aangezien je voor dat geld nog geen internetbundel of belminuten hebt. Deze zal je er los bij moeten kopen en daarom is voor veel mensen dan ook een iPhone 7 Plus abonnement de beste optie.

Abonnement

iPhone 7 Plus abonnement vergelijken

Bij het afsluiten van een abonnement voor een smartphone zijn er een aantal factoren die de prijs bepalen. Allereerst bepaald de prijs van het toestel zelf een groot gedeelte van de maandelijkse kosten. Bij een abonnement koop je de telefoon als het ware op afbetaling en deze kosten worden verspreid over een periode van 1 of 2 jaar. Daarnaast is een andere kostenpost de bundel die je kiest. Een abonnement bestaat meestal uit een x aantal belminuten en een x aantal MB aan internet. Het is tegenwoordig wel even een kwestie van uitzoeken hoeveel internet je per maand gebruikt. Bellen is al jaren op zijn retour en daardoor krijg je bij steeds meer abonnementsvormen een onbeperkte hoeveelheid belminuten. Een internetbundel loopt uiteen van 1000MB tot 40.000MB oftewel, 40GB. Hou er hierbij rekening mee dat je tegenwoordig bijna overal de beschikking hebt over wifi. Zowel thuis als in een café of hotel kun je meestal het wifi wachtwoord makkelijk opvragen en deze capaciteit gaat niet af van het aantal MB’s in je bundel. Ondanks een sterke stijging in het gebruik van internet op smartphones is het dus niet altijd nodig om een heel hoog internetlimiet af te sluiten. Voor veel mensen is een abonnement met 4000 of 5000MB dan ook ruim voldoende.

Kosten iPhone 7 Plus abonnement

De kosten voor een duur of juist goedkoop iPhone 7 Plus abonnement lopen uiteen van €48 per maand en kunnen oplopen tot €113 per maand voor de 32GB versie. Dat is een behoorlijk verschil en dat wordt vooral bepaald door de hoeveel MB’s die je voor internet afsluit. Een abonnement van €48 per maand bied je 1000MB aan internetverbruik, 120 belminuten en onbeperkte SMS. Wel moet je hierbij vooraf nog een deel van de toestelprijs betalen. Bij deze abonnementsvorm is de aanbetaling die je moet doen €129. Bij een hoger abonnement wordt dit bedrag lager of hoef je zelfs helemaal niets bij te betalen. Ben je een echte smartphone fan en doe je niets liever dan de hele dag op je telefoon zitten? Of gebruik je je telefoon voor zowel werk als privé waardoor je al je belangrijke zaken zoals email, Linkedin en social media hebt doorgeschakeld naar je telefoon waardoor je eigenlijk de hele dag met internet bezig bent? Dan is een abonnement met een hoge internetbundel wel aan te raden aangezien je vaak hoge kosten gaat betalen voor het gebruik van internet buiten je bundel. Voor €113 heb je een abonnement waarmee je onbeperkt kunt bellen en sms’en en daarbij heb je een internetbundel van maar liefst 25GB. Voor het toestel zelf hoef je dan ook nog maar €29 bij te betalen.

iPhone 7 Plus kopen

Voor de meeste mensen is een middenmoot een prima abonnement en bij deze abonnementsvormen hoef je vaak ook niets bij te betalen voor het toestel. Deze iPhone 7 Plus abonnementen kosten je ongeveer €50 per maand en daarvoor krijg je meestal onbeperkte belminuten en sms’jes en een internetbundel van 4 tot 8MB. Bij het afsluiten kun je verder nog met een ander aspect rekening houden dat is de snelheid van je internet. Bij de meeste iPhone 7 Plus abonnementen van rond de €50 per maand heb je een internetsnelheid die kan oplopen tot 150mbps wat ook weer ruim voldoende is voor de gemiddelde gebruikers. Met duurdere abonnementen kan deze snelheid oplopen tot 225mbps terwijl deze snelheid daalt tot ongeveer 120mbps bij de abonnementen die zich in de prijsrange tussen de €40 en de €50 bevinden. Nogmaals de genoemde prijzen gelden voor de 32GB versie voor een iPhone 7 Plus abonnement. Voor de 128GB versie lopen de prijzen op tot ongeveer €60 per maand voor een gemiddeld pakket en meestal hoef je dan ook niet of nauwelijks bij te betalen voor je telefoon. Bij de lagere iPhone 7 Plus abonnementen voor de 128GB versie ga je wel meer bijbetalen, zo tussen de €160 en de €200. Voor de 256GB versie liggen de abonnementsprijzen ook tussen de €60 en de €70 maar voor dit toestel moet je eigenlijk altijd bijbetalen. Bij de goedkoper iPhone 7 Plus abonnement betaal je al gauw €300 voor het toestel. Nu zullen weinig mensen voor dit type abonnement bij deze telefoon kiezen aangezien deze versie vooral is bedoeld voor mensen die hun telefoon zeer veel gebruiken. Voor duurdere abonnementen ligt de toestelprijs tussen de €100 en de €120.