‘iPhone 7 maakt sissend geluid bij zwaar gebruik’

By | 21 september 2016

Een aantal gebruikers van de nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus meldt dat hun gloednieuwe telefoon een sissend geluid maakt wanneer het toestel intens wordt gebruikt. De iPhone 7 sist alleen als deze zwaar belast wordt. Misschien dat iPhone 7-bezitters er extra op letten na de explosieproblemen bij de Samsung Galaxy Note 7, maar het kan ook daadwerkelijk liggen aan de hardware van de iPhone 7. Het probleem werd als eerste aangezwengeld door blogger Stephen Hacket van 512 Pixels en sindsdien blijken meer mensen het sissende geluid te horen.

iphone 7 abonnemnet

iPhone 6S vs iPhone 7

Het is goed mogelijk dat dit sissende geluid er toe leidt dat mensen toch voor de iPhone 6S kiezen boven de nieuwste en duurdere iPhone 7. Apple heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht omtrent dit nieuwe probleem.

De iPhone 7 beschikt over een A10 Fusion-chip, die zelf geen herrie maakt. De quad-core processor bevat twee kernen voor intensieve taken en twee energiezuinige kernen voor meer eenvoudige taken. Daardoor gaat de accu langer mee. Het sissende geluid zou veroorzaakt kunnen worden door RF-transmitter, wat staat voor een bepaalde vorm van interferentie met het speaker-systeem of een ander soort elektromagnetisch effect.

iphone 7

Voorlopig geen reden tot paniek

Meestal verdwijnen dit soort klachten na verloop van tijd weer. Bij de introductie van de iPhone 6 kwamen er klachten binnen waaruit bleek dat de nieuwe iPhone 6 Plus zou kunnen buigen in de broekzak. Uiteindelijk bleken er maar een beperkt aantal officiële klachten binnen te zijn gekomen bij Apple. Bij de iPhone 6S loste Apple dat probleem trouwens op door een extra versterking in de behuizing aan te brengen.

Hoor jij ook een sissend geluid bij de iPhone 7 of iPhone 7 Plus? Dan is het verstandig om naar de Apple Store te gaan. Apple kan dan kijken of er daadwerkelijk sprake is van een probleem. Zo ja, dan heb je recht op een nieuw toestel. Ga je toch voor de iPhone 6S? Op de homepage van iPhone6Sabonnementen.nl vind je eenvoudig het goedkoopste iPhone 6S abonnement.

Rate this post