‘iPhone 7 heeft als tussenmodel veel weg van iPhone 6S’

Apple gaat mogelijk de productiecyclus van iPhones met een jaar verlengen. In plaats van om het jaar een gloednieuwe iPhone uit te brengen, zou Apple dat nu nog maar eens in de drie jaar willen doen. Dit zou betekenen dat de iPhone 7 nog geen gloednieuw uiterlijk krijgt, maar dat de iPhone 7S of iPhone 8 pas een gloednieuw uiterlijk zal krijgen. Dat meldt de Japanse krant Nikkei.

iPhone-update eens in drie kalenderjaren

We raakten al gewend aan het ritme; het ene jaar een volledig nieuw iPhone-toestel, en het andere jaar een wat kleinere update van het toestel in vorm van een S-model. Dit zagen wij de afgelopen twee jaar nog terug bij de iPhone 6 en iPhone 6S. Dat gaat nu mogelijk veranderen, meldt Nikkei: “Apple zal zeer waarschijnlijk drie jaar tussen het volledig veranderen van een toestel gaan nemen, een jaar langer dan in de huidige cyclus.”

Geen grote veranderingen op smartphonemarkt

iPhone 7 abonnementWaar het afgelopen decennia steeds reuzensprongen werden gemaakt op het gebied van mobiele telefonie, zien we nu dat enorm grote veranderingen steeds achterblijven. Er komen jaarlijks slechts kleine verbeteringen bij, in plaats van steeds een volledig vernieuwde smartphone. Dit zien we bij alle merken terug en dat maakt het een logische beslissing van Apple om de cyclus aan te passen. De iPhone 7 is volgens geruchten dan ook niet veel anders dan de iPhone 6S. Niet qua ontwerp, maar intern ook niet echt qua specificaties. De krant denkt ook dat de teruglopende verkoopcijfers een rol spelen in deze beslissing.

iPhone 7 als tussenmodel?

Mogelijk wordt de aankomende iPhone 7 dus een soort tussenmodel, met van de buitenkant geen grote veranderingen. Mogelijk worden de iPhones vanaf 2017 een stuk interessanter: deze iPhones worden mogelijk voorzien van een OLED-scherm tot aan de rand van de behuizing en deze toestellen kunnen bijvoorbeeld draadloos worden opgeladen.

Rate this post