iPhone 6S zwaarder dan iPhone 6 door 3D Touch en sterkere behuizing

By | 14 september 2015

De nieuwe iPhone 6S en 6S Plus zijn iets zwaarder dan de voorgangers, de iPhone 6 en 6 Plus. Dat heeft alles te maken met de nieuwe functie 3D Touch.

3D Touch

3D Touch brengt gewicht mee

Vanwege de nieuwe drukgevoelige 3D Touch functie is er een extra drukgevoelige laag onder het scherm aangebracht, die vanzelfsprekend wat meer grammen met zich mee brengt. Hierdoor zijn de nieuwe iPhone 6S-toestellen merkbaar zwaarder dan de vorige toestellen. De afmetingen van de nieuwe toestellen zijn wel exact hetzelfde als de voorgangers.

Hoeveel weegt de iPhone 6S?

De iPhone 6 weegt 129 gram, de iPhone 6S is 14 gram zwaarder (143 gram). De iPhone 6 Plus weegt 172, de 6S Plus weegt ongeveer 20 gram zwaarder (192 gram).

Nieuwe behuizing

Niet alleen dankzij de nieuwe 3D Touch functie is de 6S wat zwaarder geworden, ook door een sterkere achterkant van het toestel is de iPhone 6S (Plus) wat zwaarder. Er is namelijk gebruik gemaakt van een nieuw soort aluminium dat ook is gebruikt bij de Apple Watch. Deze is een stuk steviger dan zijn voorgangers, waardoor een eventuele nieuwe Bendgate zeker uitgesloten is. Bendgate was de naam van de oproer op sociale media waarbij slordige iPhone-gebruikers die op hun toestel gingen zitten, klaagden over een verbuiging van de behuizing. Apple verklaarde later dat er slechts enkele gebruikers waren die hier ook officieel een klacht over hadden ingediend. Dit zal bij de nieuwe iPhone 6S toestellen dus niet gaan voorkomen.

1/5 - (1 stemmen)