iPhone 6S verslaat Samsung Galaxy Note 7 in snelheidstest

By | 27 augustus 2016

De nieuwe Galaxy Note 7 is nog maar net verschenen en het toestel ziet er technisch gezien goed uit. De hardware is op papier beter dan de iPhone 6S van vorig jaar, maar we weten ook dat Apple allerlei optimalisaties doorvoert waardoor de iPhones vaak toch beter presteren. Hoe zouden deze twee toestellen nu in dagelijks gebruik van elkaar verschillen? PhoneBuff zocht het uit en onderwierpen beide toestellen aan een uitgebreide snelheidstest.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S

In de onderstaande video kun je zien dat de nieuwe Samsung Galaxy Note 7 langzamer is dan de iPhone 6S bij het opstarten van apps. Als je kijkt naar de hardware van het nieuwe toestel, zou je dit niet verwachten. De Note 7 is namelijk voorzien van maar liefst 4GB RAM en een recentere quad-core 64-bit Snapdragon 820-processor. De iPhone 6S heeft een RAM geheugen van ‘slechts’ 2GB en een dual-core processor, maar presteert toch sneller. Bij het opstarten van 14 apps blijkt dat de iPhone 6S meermaals het snelste toestel is. In totaal heeft de iPhone 1 minuut 21 seconden nodig om alle 14 apps te openen en te sluiten, terwijl je bij de Note 2 minuut 4 seconden nodig hebt. In de tweede ronde scoort de iPhone 6S 1:51 minuten en de Samsung Galaxy Note 7 2:49 minuten, een verschil van bijna één minuut!
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=3-61FFoJFy0]

Optimalisatie van Apple

De video demonstreert waar de zwakke punten van de Note 7 zitten: je schaft een toestel met enorm krachtige hardware in huis die er op ‘papier’ krachtiger uit ziet, maar het laden van games en apps duurt veel langer dan nodig is. Apple profiteert van het feit dat ze zowel de hardware als de software ontwikkelen, en deze beide goed elkaar af kunnen laten stemmen. Dit maakt de iPhone 6S, ook al is deze al bijna één jaar oud, nog altijd één van de sterkste toestellen van dit moment. Dit maakt het voor Apple des te moeilijker om met de aankomende iPhone 7 de iPhone 6S flink te overtreffen.

iPhone 7

In de eerste week van september weten we of Apple met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus opnieuw snelheidswinst heeft weten te behalen met de nieuwe A10-chip. Ook weten we dan of Apple voor meer werkgeheugen heeft gekozen, volgens geruchten is dat wel het geval: de iPhone 7 zou straks 3GB RAM krijgen.

iphone6safbeelding

Rate this post