‘iPhone 6S verkoopt nog niet beter dan de iPhone 6’

By | 19 december 2015

iphone 6s plus abonnementDe verkopen van de nieuwe iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zijn minder goed dan verwacht. De iPhone 6 had rond dezelfde tijd betere verkoopcijfers. Deze cijfers heeft marktonderzoeker Kantar World Panel naar buiten gebracht. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op de Amerikaanse markt.

Kantar World Panel weet te melden dat de verkoopcijfers een jaar eerder, rond de 25 procent hoger lagen. De markt kent een periode, waarin de markt zes procent is geslonken. Het gaat uitsluitend om de maanden augustus, september en oktober.

Ondanks de mindere cijfers, zijn de nieuwe iPhones goed voor 35,2 procent van alle iPhone-verkopen in de maanden. Meer mensen sluiten een iPhone 6S abonnement dan een iPhone 6S Plus abonnement af, of kopen de 6S vaker dan de 6S Plus. De iPhone 6S verkoopt dubbel zo goed als de iPhone 6S Plus.

Android versus iOS

Ondanks de smallere verkoop van iPhones, kent het marktaandeel van de iOS een positieve vooruitgang. Het marktaandeel steeg naar ruim zeventig procent in Europa en de Verenigde Staten. Android ging achteruit, dat was ten koste van iOS.

Rate this post