iPhone 6S op 9 oktober officieel naar Nederland

By | 28 september 2015

prijzenDe iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden op 9 oktober officieel uitgebracht in Nederland. In verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, zijn inmiddels al 13 miljoen exemplaren van de nieuwe toestellen over de toonbank gegaan. Dat heeft Apple dinsdagmiddag via een persbericht bekend gemaakt. De verkopen in het eerste verkoopweekend betekenen opnieuw een record voor de Amerikaanse gigant.

Meer iPhone 6S verkopen dan iPhone 6 verkopen

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus gingen vorig jaar zo’n 10 miljoen keer over de toonbank in het eerste verkoopweekend. De 6S en 6S Plus breken dit record dus met een verschil van één miljoen exemplaren. De verkoopstijging kan verklaard worden door de beschikbaarheid van de nieuwe iPhone-toestellen in China. Vorig jaar gingen de iPhone 6 en 6 Plus namelijk op een later moment in de verkoop en die aantallen waren dan ook nog niet verwerkt in de eerste verkoopcijfers.

iphone-6s10[1]

Prijzen

Ook de prijzen voor Europa zijn inmiddels bekend. De iPhone 6S met 16GB opslagruimte krijgt een adviesprijs van 749 euro. Het 64GB model gaat voor 100 euro meer over de toonbank (849 euro), het duurste model met 128GB opslagruimte kost 859 euro. Hiermee vallen de prijzen 50 euro hoger uit dan de prijzen van de iPhone 6 vorig jaar. Dit heeft mogelijk te maken met de koers van de dollar/euro die het afgelopen jaar een enorme verandering heeft doorgemaakt, waardoor de toestellen in Europa nu wat duurder uitvallen. In de Verenigde Staten zijn de prijzen voor de 6S en 6S Plus namelijk gelijk aan de introductieprijs van de iPhone 6 vorig jaar.

Rate this post