‘iPhone 6S ondersteunt mogelijk 4G’

By | 24 augustus 2015

Naast foto’s met betrekking tot het uiterlijk, de technische specificaties en de andere aspecten van de iPhone 6S, gaan er nu ook geruchten over de downloadsnelheid. De website 9to5mac heeft een foto de behuizing van de nieuwe iPhone in handen gekregen en heeft daarin een speciale modemchip gezien die Ite cat 6, de techniek achter 4G+ ondersteunt. Dit suggereert dus dat de nieuwe iPhone 4G+ ondersteunt.

Wat is 4G+?

iphone 4g4G+ is de allernieuwste mobiele netwerktechnologie van Vodafone en KPN. Als je een telefoon hebt met ondersteuning voor deze netwerktechnologie dan kan je in theorie veel sneller downloaden. Uit tests, van onder andere de website Tweakers, is gebleken dat 4G+ in de praktijk en niet alleen in theorie hogere downloadsnelheden oplevert dan 4G. In tegenstelling tot de verwachtingen van Vodafone en KPN ondersteunde de iPhone 6 alleen het reguliere 4G netwerk. Uit de bovengenoemde foto’s zou nu echter blijken dat je met de nieuwe iPhone 6S wel gebruik kan maken van het 4G+ netwerk.

De chip die 4G+ ondersteunt

Op de foto’s van 9to5mac is het moederbord van de nieuwe iPhone te zien. Daarin zit blijkbaar een MDM9635M modemchip van Qualcomm. Deze ondersteunt Ite cat 6 en dus 4G+, en kan daarmee naar verluidt downloadsnelheden van 300 mbps halen. In de parktijk kunnen de netwerken van Vodafone en KPn echter niet genoeg frequentiebanden combineren om dergelijke snelheden te halen. In de praktijk is de maximumsnelheid momenteel 225 Mbps. Overigens hebben Samsung, Huawei en HTC allemaal al telefoons uitgebracht die ook 4G+ ondersteunen. In dat opzicht heb je met de iPhone 6S dus niets nieuws. De maximale snelheid van de iPhone 6, die dus alleen 4G ondersteunt, is overigens ongever 150 Mbps. Dit is niet weinig, maar in theorie zou de iPhone 6S dus bijna twee keer zo snel moeten kunnen downloaden. Dit kan je met recht een significante verbetering noemen.

Rate this post