‘iPhone 6S met 16GB opslagruimte snel vol bij gebruik van 4K-video’s’

By | 11 september 2015

De iPhone 6S en 6S Plus brengen diverse nieuwe functies met zich mee, waaronder de mogelijkheid om prachtige 4K-video’s te schieten en bewegende ‘Live Photos’ te maken. Bij deze Live Photos maakt de telefoon een kort filmpje na de foto. Wanneer je de foto later indrukt, zal het filmpje zich afspelen. Deze bestanden nemen echter erg veel ruimte in beslag, wat zou betekenen dat het 16GB model van de iPhone 6S binnen enige tijd geen genoeg ruimte meer heeft.

Camera

iPhone 6S 16GB: Weinig opslag

Apple heeft tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone uitgebreid stil gestaan bij de mogelijkheden van de nieuwe camera op het toestel. Er werd echter niet besproken dat de video-mogelijkheden en de verbeterde 12 megapixel camera leidt tot grotere benodigde opslagruimtes. Een foto met hoge capaciteit kan zo maar 6 MB zijn, waardoor 16GB ineens niet veel meer is.

iPhone 6S 64GB of 128GB model aan te raden

Wanneer je een 4K-video maakt met de camera van de iPhone 6S, is de opslagruimte na 40 minuten video al vol, zó groot zijn deze video’s. Als je dus van plan bent om veel van dit soort video’s te maken, is het aan te raden om 64GB of 128GB opslag te nemen. Sowieso nemen de software en verschillende apps al aardig wat ruimte in beslag, wat betekent dat je wellicht beter voor minimaal het 64GB model kunt gaan.

Alternatief: iCloud

Een alternatief is om in iCloud een ruime opslagruimte te nemen, waar je de video’s naar kunt verplaatsen. Daarna kun je ze dan verwijderen op je toestel waardoor je veel ruimte over houdt.

Rate this post