iPhone 6S-leveranciers van Apple stellen omzetverwachting bij

By | 10 januari 2016

Apple iPhoneTwee grote toeleveranciers van Apple, Cirrus Logic en Qorco, hebben hun omzetverwachting naar beneden bijgesteld. Het gaat om de verwachting het het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.

Cirrus Logic

Hef bedrijf Cirrus Logic is gespecialiseerd in het ontwikkelen van audiochips, het heeft zijn omzetverwachting van 370 miljoen bijgesteld naar 347 miljoen dollar. Het bedrijf haalt jaarlijks rond de 75% van zijn omzet bij Apple vandaan.

Qorvo

Het bedrijf Qorvo is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de RFID-chips. Het heeft zijn verwachting bijgesteld van 720 miljoen dollar naar 620 miljoen dollar. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Reuters.

Minder iPhone 6 en iPhone 6S verkopen

De verwachtingen van beide bedrijven zijn naar beneden bijgesteld, nadat Apple het nieuws bracht dat er minder iPhones bij de leveranciers besteld zouden worden. De reden van deze drastische stap zouden de minder sterke verkoopcijfers van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zijn. Consumenten lijken een overstap naar de nieuwe iPhone 6S toestellen nog even uit te stellen, omdat de iPhone 5S en iPhone 6 ook nog prima presteren en de iPhone 6S niet zeer grote wijzigingen telt ten opzichte van deze toestellen. Het aantal bestelde iPhones ligt ongeveer tien procent lager dan dezelfde periode vorig jaar.

Abonnement iPhone 6S afsluiten? Bekijk dan onze homepage voor de top 10 goedkoopste iPhone 6S abonnementen.

Rate this post