‘iPhone 6S krijgt zelfde aluminium als Apple Watch Sport’

Apple houdt de lippen stijf op elkaar als het over de nieuwe iPhone 6s gaat, maar toch gaan er op dit moment al vele geruchten de ronde over deze nieuwe editie van de iPhone. Eén van deze geruchten gaat over het materiaal van de iPhone 6s en is door een Taiwanese nieuwssite in het leven gebracht. Zo stelt deze Taiwanese nieuwssite dat Apple zijn nieuwe iPhone 6s gaat uitrusten met hetzelfde aluminium als de Apple Watch Sport: een extra stevige soort aluminium die de naam 7000 series aluminium heeft gekregen. Omdat dit soort veel steviger is dan standaard aluminium en Apple een nieuwe bendgate wil voorkomen, zou deze soort aluminium voor het nieuwe toestel gebruikt worden. Vanaf september zal de iPhone 6S  en iPhone 6S Plus kopen en een goedkoop iPhone 6S abonnement afsluiten mogelijk zijn, bijvoorbeeld met een gratis iPhone 6S bij een abonnement van KPN, Tele2 of Vodafone.

iPhone 6S Apple Watch

iPhone 6S behuizing

7000 series aluminium wordt door Apple gebruikt bij de Apple Watch Sport, zodat de bouwkwaliteit van de Apple Watch Sport net wat beter is dan met standaard aluminium. Uit geruchten blijkt dat Apple zo tevreden zou zijn met het nieuwe materiaal, dat men besloten heeft om de nieuwe iPhone modellen ook met het nieuwe materiaal te vervaardigen. Hierdoor zouden de nieuwe iPhone 6s en de iPhone 6s Plus ook voorzien worden van 7000 series aluminium, in plaats van met standaard aluminium.

iPhone 6S kopen

7000 series aluminium is 60 procent sterker dan normaal aluminium, waardoor de bouwkwaliteit van de producten van Apple flink vooruit zouden gaan als deze soort aluminium gebruikt zou worden bij de productie. Omdat Apple waarschijnlijk een nieuwe bendgate wil voorkomen, is het niet vreemd als het merk voor een steviger en sterker soort aluminium zal kiezen. Of de geruchten waar blijken te zijn, zal helaas pas blijken bij de productrelease van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Tot die tijd, waarschijnlijk in september van dit jaar, zullen we het met geruchten over de nieuwe iPhones moeten doen. Vanaf september zal de iPhone 6S kopen en een iPhone 6S abonnement vergelijken mogelijk zijn.

Apple Watch iPhone 6S

Rate this post