‘iPhone 6S krijgt scherm van saffierglas’

De iPhone 6s wordt waarschijnlijk gelanceerd in september van het jaar 2015, maar op dit moment gaan er al allerlei geruchten over het nieuwe toestel de ronde. Eén van deze geruchten is het feit dat de iPhone 6s uitgerust wordt met een scherm van saffier: een transparant materiaal van hoge kwaliteit en met een hoge krasbestendigheid. Meer over het materiaal saffier en het gerucht dat de iPhone 6s een scherm zal krijgen van dit materiaal, lees je in dit artikel. Daarnaast krijgt de iPhone 6S waarschijnlijk een aluminium behuizing, en een nieuwe processor.

Een scherm van saffier: meer krasbestendig dan ooit

Saffier is op diamant na het hardste, meest krasbestendige transparante materiaal ter wereld. Op dit moment wordt het materiaal voornamelijk gebruikt voor het scherm van horloges, zoals ook bijd e Apple Watch het geval zal zijn, maar Apple wil het scherm waarschijnlijk gaan gebruiken voor de iPhone 6s. Door een scherm van saffier te gebruiken, zal het scherm minder kwetsbaar zijn dan bij de vorige edities van de iPhone en zal het scherm bovendien minder kleine krasjes bevatten. Hierdoor kunnen gebruikers langer plezier hebben van hun favoriete toestel, aangezien de iPhone 6s een langere levensduur krijgt door het verbeterde scherm.

iPhone 6S Plus

Nu eindelijk wel een scherm van saffier?

Eigenlijk was het uitrusten van de nieuwe editie van de iPhone met het scherm van saffier ook al gepland bij de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, maar door problemen bij de productie van deze iPhones kregen deze edities van de iPhone uiteindelijk geen scherm van saffier. De verwachting is nu dat Apple het scherm van saffier wel door gaat voeren bij de iPhone 6s en iPhone 6S Plus, als er tenminste geen tegenslagen op het pad van Apple komen zoals dit bij de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus gebeurde. Of de iPhone 6s echt een scherm van saffier krijgt, weten we helaas pas bij de release van het nieuwe toestel die waarschijnlijk in september van dit jaar plaatsvindt.

Rate this post