‘iPhone 6S komt ook in een rosegoud uitvoering (Rose Gold)’

By | 30 augustus 2015

Aan het begin van het jaar werd al gesuggereerd dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus naast de gebruikelijke kleuren (Space Gray, Silver en Gold) ook in een extra bijzondere kleur beschikbaar zal zijn. Maar wat wordt deze nieuwe kleur? Eerdere geruchten meldden dat het zou gaan om een roze kleur (Wall Street Journal), maar de laatste berichten melden juist dat het zou gaan om een iPhone 6S Rose Gold, een roségouden variant dus.

iPhone 6S Rose Gold

iPhone 6S Rose Gold

Het doorgaans betrouwbare 9to5Mac meldt dat deze laatste geruchten kloppen, en dat het mogelijk zal zijn om een iPhone 6s abonnement af te sluiten of een iPhone 6S los te kopen in een rosegoud kleur (Rose Gold Edition). Net als op de gouden iPhone zal ook de voorkant volledig wit zijn, maar is de achterkant rose goud. De Space Gray uitvoering krijgt uiteraard wel weer een zwarte voorkant. De rosegouden kleur komt naar verluid overeen met de twee gouden tinten van de Apple Watch. Echter zal het materiaal van de iPhone 6S bestaan uit aluminium, terwijl er 18-karaats goud werd gebruikt voor de Apple Watch Edition. De kleuren zouden echter overeenkomen.

Kleur enig zichtbare verandering

De kleur zal de enige echt zichtbare verandering zijn aan de behuizing van de iPhone 6S, verder zou het toestel er hetzelfde uit zien dan de reguliere iPhone 6. Er wordt wel een ander materiaal voor het glas gebruikt, namelijk Ion-X glas.

Interne veranderingen

Er zijn wel flinke interne veranderingen te melden, zo wordt de iPhone 6S uitgerust met een drukgevoelig Force Touch screen, een 4K-camera met 12 megapixels, een 2-megapixel FaceTime-camera met flitser, en een snellere processor en werkgeheugen.

De iPhone 6S wordt woensdag 9 september officieel gepresenteerd door Apple.

Rate this post