‘iPhone 6S is de snelste smartphone van 2015’

By | 15 januari 2017

De nieuwste versie van de benchmark-app AnTuTu is recentelijk beschikbaar gesteld in de App Store, en dat betekent dat we met deze app de prestaties van Android apparaten uitstekend kunnen vergelijken met die van bijvoorbeeld de iPhone 6S. Uit onderzoek met de app blijkt dat de iPhone 6S met een flinke voorsprong als snelste toestel uit de bus komt. Benchmarks zeggen natuurlijk niet alles over een gebruikerservaring van een smartphone, maar ze geven desondanks wel een duidelijk beeld van de prestaties die verwacht kunnen worden op het gebied van bijvoorbeeld de laadtijd van webpagina’s of de framerate in een game die veel van het toestel vraagt, zoals de aankomende FIFA 19 (meer informatie? Ga naar FIFA 19 pre order).

iPhone 6s snelste smartphone

iPhone 6S: De snelse smartphone van 2015

De Apple A9-processor van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus scoort maar liefst 132.620 punten in AnTuTu, waarmee ze met afstand de snelste mobiele telefoons van 2015 zijn. De Huawei Mate 8 volgt op grote afstand; dit toestel heeft 92.746 toegeschreven gekregen van AnTuTu. Dit is opvallend, aangezien Kirin 950-processor al gebruik maakt van de nieuwe Cortex A72-cores van ARM. Mogelijk heeft deze straatlengte afstand te maken met het feit dat AnTuTu bij hun berekening meer rekening zijn gaan houden met de grafische prestaties van een toestel. We weten immers ook dat de A9 veel betere prestaties biedt in vergelijking met andere high-end chips.

Ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus scoren nog uitstekend; zij staan met 80.554 punten op de zesde plaats en moeten alleen de Huawei Mate 8, Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ voor zich duiden. De verwachting is dat Samsung het gat met Apple gaat dichten met de verschillende Galaxy S7 toestellen. Deze toestellen worden aangedreven door de Exynos 8890-soc. Of Samsung de iPhone 6S kan evenaren, valt te bezien. Mocht dat wel zo zijn, dan heeft Apple in september 2016 weer een nieuwe kans om plek één te pakken met de verwachte iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Rate this post