iPhone 6s is met name intern verbeterd

By | 7 oktober 2015

De presentatie van de nieuwe iPhone 6s door onder andere Apple topman Tim Cook was weer een waar feest van superlatieven. Uiteraard had Apple met deze nieuwe telg in de iPhone familie opnieuw een onvergelijkbaar staaltje innovatie ten beste gegeven. Met de slogan “The only thing that changed, is everything” maakte Cook tijdens zijn presentatie meteen wat overduidelijk. Deze telefoon mag er dan wel nagenoeg hetzelfde uitzien als zijn voorganger, hij is heel anders. Sterker, het is de meest geavanceerde smartphone aller tijden.

iPhone 6S Plus

Wat is er zo geavanceerd aan?

In de eerste plaats is de behuizing van de nieuwe iPhone 6-toestellen gemaakt van een geheel nieuw materiaal. Een door Apple zelf geproduceerd soort aluminium dat ook in de luchtvaart wordt gebruikt. Het is veel steviger, buigzamer en corrosie-bestendiger dat het materiaal dat voorheen gebruikt werd. Vervolgens laten de Apple topmannen zien ik welke kleuren de toestellen zullen worden geproduceerd: silver, gold, spacegrey en de nieuwe iPhone 6S roze goud. De nieuwe 6s komt in twee formaten: de standaard versie met een 4,6 inch beeldscherm, en de iPhone 6s plus met een 5.5 inch beeldscherm. Deze beeldschermen zijn van een geheel nieuw soort glas, het sterkste glas in de huidige smartphone industrie. Wil je ook een iPhone 6S abonnement of iPhone 6S Plus abonnement afsluiten? Vergelijk dan alle aanbieders op onze homepage.

Multi touch

Maar misschien wel de meest ingrijpende innovatie die de iPhone 6s introduceert is volgens Apple de 3D touch functie. Ze noemen het een doorbraak op het gebied van de ontwikkeling van het touchscreen en daarmee in de wijze waarop de gebruiker interacteert met zijn smartphone. Voor de eerste keer kan een beeldscherm dankzij 3D touch registreren hoeveel druk er wordt uitgeoefend op het scherm. Hierdoor gaat er volgens Apple een wereld van nieuwe mogelijkheden op. De nieuwe iPhone 6s vormt hiermee dus wel degelijk een nieuwe revolutionaire stap in de ontwikkeling van smartphone technologie.

Rate this post