‘iPhone 6S hoesjes passen niet op de iPhone 7’

Wanneer je nog enkele screenprotectors in huis hebt, kun je deze maar beter voor je iPhone 6S of iPhone 6 gebruiken. Uit nieuwe gelekte foto’s blijkt namelijk dat de iPhone 7 namelijk net genoeg verandert om deze screenprotectors onbruikbaar te maken. Dit geldt ook voor de hoesjes.

iphone 7

iPhone 7 case en screenprotector

Mac Otakara vermeldt op hun website dat zij weten hoe de iPhone 7 er uit komt te zien. Dit baseert de website op verschillende berichten van screenprotector-fabrikanten, die volgens hen recentelijk zijn ingelicht door Apple over de formaten van de nieuwe toestellen.

Volgens de fabrikanten krijgt de opvolger van de iPhone 6 en iPhone 6S een nieuwe bewegingssensor die is opgedeeld in twee delen, terwijl ook de lichtsensor wordt verplaatst naar een andere plaats op het toestel. Deze zou aan de rechterkant van het toestel komen te zitten en is iets groter dan we tot nu toe gewend zijn. Ook de speaker zou een stuk groter worden, wat ook gevolgen heeft voor de vormgeving van de toekomstige protectors.

Aan de achterzijde van het nieuwe toestel verandert er ook genoeg om de hoesjes van de iPhone 6 en iPhone 6S onbruikbaar te maken. Zo benadrukt de website dat de iPhone 7 Plus een dubbele cameralens krijgt, en de camera van de reguliere iPhone 7 een grotere maar enkele camera zal krijgen. De nieuwe lens is groot genoeg om het huidige hoesje niet te kunnen laten passen. Je kunt er dus op rekenen dat je ook nieuwe cases moet aanschaffen wanneer je over gaat stappen naar de nieuwste iPhone 7.

De nieuwe iPhone 7

Ondanks deze veranderingen, zal de iPhone 7 naar verluidt er bijna hetzelfde uit zien als de iPhone 6S. Dit zou komen omdat Apple wacht tot het jaar 2017 om dan echt grote veranderingen door te voeren voor de iPhone 7S of iPhone 8. Dit toestel zal namelijk worden voorzien van een OLED-display, en ook de home-knop zal daarbij verdwijnen.

Rate this post