‘iPhone 6S krijgt inderdaad Force Touch’

By | 21 augustus 2015

Als je de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van de nieuwe iPhone, de iPhone 6S, volgt, dan weet je dat de grote vraag omtrent deze telefoon is: heeft hij Forece Touch of niet. Force Touch is een functie die je ook al hebt kunnen bewonderen op de nieuwste Apple watch. Deze functie kan onderscheid maken tussen of je het scherm licht aantikt of echt indrukt. Hierdoor krijgt het touch screen van de telefoon veel meer mogelijkheden. Bij de Apple watch is het zo dat een lichte aanraking gewoon dezelfde functie houdt, namelijk het openen van bijvoorbeeld een app. Door harder op het scherm te drukken zou je onder andere menu’s tevoorschijn kunnen halen. Het hardere indrukken zou je kunnen onderscheiden van het licht aanraken doordat het scherm bij hard indrukken gaat trillen. Uitgelekte foto’s, in het bezit van het Franse bedrijf Nowhereelse, van wat waarschijnlijk het schermpaneel van de nieuwe iPhone is, wijzen erop dat Force Touch wel aanwezig is op deze telefoons.

force touch

Wat op de foto’s te zien is

Op de foto’s van het schermpaneel kan je zien dat het scherm van de iPhone 6S erg lijkt op dat van zijn voorganger. Wat nieuw is, is dat de makers achter het scherm ruimte uitgespaard hebben. De geruchten gaan dat deze overige ruimte bedoeld is voor de trilmotor die nodig is voor Force Touch.

Nieuwe iPhone 6S ook dikker

Een andere verandering die je ook op gelekte foto’s en 3d-afbeeldingen kan zien, is dat de iPhone 6S waarschijnlijk iets dikker wordt. De reden hierachter is niet helemaal duidelijk. Mogelijk moet er meer ruimte gecreëerd worden voor de batterij of willen de makers de telefoon toch iets steviger maken dan zijn voorganger. Naar verluidt is de nieuwe telefoon 7,1 millimeter dik, ten opzichte van de 6,9 millimeter van de iPhone 6.

Rate this post