iPhone 6 repareren buiten Apple om kan telefoon onbruikbaar maken

By | 11 februari 2016

Bezitters van de Apple iPhone 6 kunnen te maken krijgen met een foutmelding die de smartphone volledig onbruikbaar maakt. Dat gebeurt als de iPhone 6 is gerepareerd buiten Apple zelf om. Velen duizenden mensen klagen op het officiële forum van Apple over de ‘error 53’ die de smartphone dan onbruikbaar kan maken.

Touch ID-sensor de oorzaak

Het probleem heeft te maken met de Touch ID-sensor die in de iPhone 6 is verwerkt, waarmee de vingerafdruk wordt gelezen. Vingerafdrukken worden via Touch ID gekoppeld aan de telefoon, en kunnen na reparatie niet meer gekoppeld worden waardoor error 53 wordt weergegeven. Dit maakt de iPhone 6 volledig onbruikbaar; de enige oplossing is om een nieuwe iPhone te kopen.

Touch ID is namelijk verbonden met bijvoorbeeld de thuisknip (waar de sensor zich bevindt), en het scherm. Als de onderdelen worden vervangen door een reparateur die niet geautoriseerd is, zou de vingerafdruk is sommige gevallen niet meer worden herkend en wordt de vingerafdrukscanner uitgeschakeld.

Veiligheidscheck van Apple

iphone 6Wanneer er na de reparatie een herstel of update van iOS wordt gedaan, worden er extra veiligheidschecks uitgevoerd door de servers van Apple. De iPhone 6 loopt de kans hierna op slot te gaan, en geeft error 53 aan. Zelfs de woordvoerder van Apple heeft bevestigd dat de enige optie is om bijvoorbeeld een nieuwe iPhone 6 of iPhone 6s aan te schaffen. Er is namelijk geen enkele hardware- of software-oplossing voor het probleem.

Veel klachten van iPhone 6-gebruikers

Veel iPhone 6-gebruikers hebben al geklaagd over het probleem. Op de site van iFixit hebben 183.000 mensen de pagina al bezocht waarin wordt vermeld dat reparatie kan leiden tot een volledig onbruikbaar toestel. Zover bekend geldt het probleem niet voor de nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

  • Tip: Een iPhone 6 abonnement is een stuk goedkoper dan een iPhone 6s abonnement. Zo kun je ook voordelig voor de 64GB uitvoering gaan. Op onze homepage vergelijk je direct alle abonnementen van alle iPhone 6(S) modellen.
Rate this post