iPhone 6 hoesje ook te gebruiken voor de nieuwe iPhone?

By | 17 september 2015

Het is slechts een detail, maar het is toch een vraagje die je wenst te weten wanneer je overstapt van een iPhone 6 naar een iPhone 6S: moet je straks ook weer een nieuw hoesje aanschaffen wanneer je overstapt naar de 6S?

iPhone 6S vs iPhone 6

De iPhone 6S is heel ietsje groter en dikker dan zijn voorganger de iPhone 6, wat voornamelijk komt doordat Apple bij de nieuwe iPhone een nieuw soort aluminium heeft gebruikt dat heeft geleid tot een sterkere behuizing. Voor de omvang betekent dat op het oog niets, maar in millimeters betekent het dat de 6S en 6S Plus 0,1 mm wijder zijn dan zijn voorgangers. Beide modellen worden daarnaast 0,2 mm dikker, wat vooral te maken heeft met de 3D Touch functie die is ingebouwd. Verder wordt de iPhone 6S 0,2 mm langer, de iPhone 6S Plus 0,1 mm langer. Ook zijn beide toestellen wat zwaarder geworden dan de voorgangers.

iPhone formaten

Past het iPhone 6 hoesje dan nog?

Een definitief antwoord is hier helaas niet op te geven, aangezien dat per hoesje verschilt. Wel is het zo dat silicone en leren hoesjes vaak wel meerekken, dus waarschijnlijk is het hoesje ook gewoon te gebruiken voor de nieuwe iPhones. Voor harde cases die heel nauw sluiten, zal gelden dat het hoesje niet zal passen op het nieuwe toestel. Wanneer je dat tóch doet, loop je de kans dat je de case niet goed meer los krijgt van het toestel.

1/5 - (1 stemmen)