‘Gelekte foto’s van iPhone 6S Plus tonen Force Touch functie’

By | 2 september 2015

De geruchten waren al enige tijd aanwezig, maar recente beelden van het display van mogelijk de iPhone 6S Plus, lijken eindelijk te bevestigen dat de nieuwe iPhone 6-toestellen inderdaad het drukgevoelige Force Touch krijgen.

iPhone 6S Plus

Force Touch

Een webwinkel uit Taiwan, Apple Club, heeft de beelden van het iPhone 6S Plus beeldscherm gepubliceerd op hun website. Het komt niet als een verrassing dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus inderdaad worden uitgerust met Force Touch, deze geruchten gingen al maanden rond. Met Force Touch kun je specifieke acties uitvoeren door juist hard of zacht op het beeldscherm te drukken.

De functie bevindt zich bij beide toestellen op dezelfde plaats op het beeldscherm. Waarschijnlijk zal de Force Touch functie geen complete verandering in de besturing van beide toestellen met zich meebrengen. Wel kun je handige snelkoppelingen maken met bepaalde functies, en zullen er ook bepaalde functies standaard worden gekoppeld aan Force Touch.

iphone 6s plus

Voorbeelden

Wanneer je tijdens het bekijken van een map hard drukt op de kaart, zal je direct naar de gewenste locatie navigeren. In de muziek-app kun je met een zachte tik bijvoorbeeld een afspeellijst toevoegen.

iPhone 6S op 9 september gepresenteerd

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden volgende week woensdag gepresenteerd door Apple (op 9 september, 19.00 uur Nederlandse tijd). Qua uiterlijk zien de nieuwe toestellen er vergelijkbaar uit met de iPhone 6, maar interne zullen er verschillende veranderingen zijn. Force Touch is er daar een van, maar ook een 4K-Camera, een snellere processor en een behuizing van aluminium.

Rate this post