Flick populair bij iPhone gebruikers

By | 31 december 2015

De fotodienst Flickr wordt overal ter wereld gebruikt en kent miljoenen fans. Elk jaar brengt de dienst een lijst naar buiten, met daarop de meest gebruikte camera’s. Opnieuw wist Apple zich bij de beste te scharen, net zoals de voorgaande jaren.

FlickrPopulairste camera’s

Flickr zoekt elk jaar opnieuw uit, welke camera’s gebruikt zijn bij de op hun geplaatste foto’s. Waar dat in het verleden de grote cameramerken Nikon en Canon waren, zijn dat tegenwoordig de bekendere telefoonmerken. Voornamelijk de iPhone is een veelgebruikte camera. Flickr reageerde zelf op de groei van Apple. “Het merk domineert de top camera’s op Flickr in 2015; verschillende versies van de iPhone nemen acht plekken van de top 20 in.”

Het is dan ook niet gek, dat de populairste iPhone de meest gebruikte smartphone is. De iPhone 6 is bij ongeveer vijf procent van de op Flickr geplaatste foto’s betrokken.

iPhone 5S blijft niet ver achter

De iPhone 5S kan een percentage van 4,9 procent op zijn conto schrijven. De iPhone 5 is bij ruim vier procent van de foto’s betrokken.

Het is zeker opvallend dat de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus niet op het lijstje te vinden zijn. Het is te verklaren door de het moment van release, aangezien deze smartphones pas later dit jaar verkrijgbaar waren.

Rate this post