Enkele tips om de iPhone 6S accuduur te verlengen

By | 27 november 2015

De iPhone 6S heeft veel interne verbeteringen gekregen ten opzichte van de iPhone 6, maar de accuduur is ongeveer hetzelfde gebleven. De efficiëntie van het toestel is wel verbeterd, maar extra interne veranderingen als de 3D Touch zorgen ervoor dat de accuduur nauwelijks is verbeterd. Om toch het maximale uit de iPhone 6S of 6s Plus te halen, hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet. Uiteraard kunnen deze tips ook toegepast worden bij oudere iPhones.

A9 processor

Gebruik de iPhone efficiënt

De iPhone 6S heeft een 1715 mAh accu gekregen, wat zelfs iets kleiner is dan de 1810mAh-accu van zijn voorganger. Ook in vergelijking met toestellen van bijvoorbeeld Samsung is dat niet veel te noemen. Toch houdt de iPhone 6S het ongeveer even lang vol als zijn concurrenten, omdat de iPhone 6S efficiënter werkt. De M9 bewegingscoprocessor is daar grotendeels verantwoordelijk voor. Samen zorgen deze hardware ervoor dat de apps en de techniek in de 6S zuinig en efficiënt werken.

Energiebesparingsmodus in iOS 9

In iOS9 is een nieuwe functie toegevoegd; de energiebesparingsmodus. Dit schakel je in door naar de je instellingen te gaan, en vervolgens op ‘Batterij’ te klikken. Daar is de modus te vinden. In de praktijk blijkt dat deze modus enorm veel batterij scheelt. Deze modus zorgt er namelijk voor dat onbelangrijke functies worden uitgeschakeld, zoals Siri, het automatisch ophalen van je e-mail, en enkele visuele effecten. Ook downloads worden niet meer automatisch binnengehaald wanneer je de iPhone 6S op deze stand zet. Je kunt deze optie altijd inschakelen, maar de iPhone 6S waarschuwt je wanneer de accu op nog 20 procent komt.

Accuslurpers uitschakelen

Apps slurpen veel van de batterij. Onder ‘Batterijverbruik’ kun je zien hoeveel procent een app van de energie gevraagd heeft op jouw iPhone 6S. Hierdoor kun je inschatten welke apps je beter even kunt uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt. Op de achtergrond kunnen apps namelijk ook energie vreten, zeker wanneer het jouw huidige locatie gebruikt. Het is dan ook verstandig om regelmatig programma’s uit te schakelen (weg swipen) wanneer je ze voorlopig niet gebruikt.

iPhone 6S abonnement

Helderheid van het scherm dimmen

In de praktijk blijkt dat de accu een stuk sneller leeg is, wanneer je de helderheid van het scherm niet op maximaal zet. Zeker in donkere omstandigheden kan de helderheid prima op de minimale stand staan, wat erg veel batterij scheelt. Ook geeft Apple als tip mee dat de iPhone 6S sneller leeg gaat bij temperaturen onder nul of boven de 35 graden Celsius. Probeer omstandigheden te mijden waarin dit voor kan komen, bijvoorbeeld wanneer je de iPhone in de zon legt in de zomer. In de brandende zon gaat de iPhone een stuk sneller leeg.

Vliegtuigstand

Een meer resolute ingreep is de vliegtuigstand. In deze stand bespaar je enorm veel energie, maar ben je alleen niet bereikbaar voor anderen en kun je niet gebruik maken van internet. Het verbinden met alle (wifi)netwerken vreet nog altijd het meeste stroom. Dit is dan ook de reden dat je op de vliegtuigstand in het vliegtuig uren achter elkaar muziek kan luisteren en video’s kan kijken zonder dat de accu zeer snel leeg raakt.

Rate this post