‘Eerste iPhone 6S reviews uit VS zijn louter positief’

By | 24 september 2015

De allereerste iPhone 6S toestellen zijn al uitgeleverd in de Verenigde Staten. Niet alleen per ongeluk te vroeg aan enkele consumenten, maar ook bewust aan verschillende bedrijven die de nieuwe 6S toestellen als eerste mogen uitproberen. De eerste reviews zijn vandaag zelfs al verschenen op het internet. Hoog tijd om te bespreken hoe de Amerikanen tegen de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus aankijken.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus

Op papier verschilt de iPhone 6S niet veel van de reguliere iPhone 6. De camera is flink verbeterd, de verhuizing is verbeterd, de 3D Touch functie is nieuw en er zijn enkele andere interne veranderingen zoals een snellere processor. Toch zul je flink meer moeten betalen voor de iPhone 6S in vergelijking met de iPhone 6, die waarschijnlijk iets in de prijs zal gaan afnemen. Dat neemt niet weg dat de meeste Amerikaanse media lovend zijn over de nieuwe 6S toestellen.

The Verge reageert ten eerste enthousiast op de nieuwe iPhones, maar benadrukt de kleine verschillen met de iPhone 6. “Er is niet één bedrijf in de wereld dat een feature als 3D Touch kan ontwikkelen en het meteen zo goed kan laten werken. Maar als je op dit moment een iPhone 6 hebt, dan zijn de kleine verschillen misschien niet genoeg om een overstap te overwegen.”

iPhone-6s-main-800x337[1]

iPhone 6s verslaat alle Apple-apparaten tot dusver

Mashable is kritisch op het feit dat er een 16GB model is uitgebracht door Apple, en raden de consument aan te kiezen voor een iPhone 6S 64GB. Verder is Mashable erg lovend over de nieuwe iPhones. Zij betitelen de iPhone 6S en iPhone 6S Plus als de beste smartphones van dit moment. 3D Touch wordt door hen gezien als een echte grote verandering en game-changer, volgens Mashable zelfs een reden voor Android gebruikers om over te stappen naar de iPhone. Maar ook zij geven aan: heb je al een iPhone 6, dan raadt de website je aan om nog een jaar te wachten met het aanschaffen van een nieuwe iPhone, omdat de verschillen niet erg groot zijn.

macbook-air-13-inch[1]The Wall Street Journal is ook enthousiast over het toestel, maar vindt de accuduur een minpunt. De accuduur is volgens het bedrijf niet sterk verbeterd ten opzichte van de iPhone 6, en daar hadden zij wel op gehoopt. De krant ziet eigenlijk geen reden om je iPhone 6 op Marktplaats te zetten in ruil voor een iPhone 6S, omdat de veranderingen daarvoor simpelweg te klein zijn. De krant is wel lovend over de verbeterde camera en de snelheid van het toestel. 3D Touch vraagt enige gewenning maar is volgens de krant een functie die in de toekomst niet meer weg te denken zal zijn.

Adrienne Alpern koppelde de iPhone 6S gelijk aan haar MacBook en deed een Geekbench 3 benchmark-test. De cijfers suggereren dat de iPhone 6s beter presteert dan de 12-inch Retina MacBook uit het jaar 2015. De iPhone 6s haalt voor een single core-test een score van 2292 en in de multicore-test 4293. De MacBook kwam uiteindelijk uit op 2295 en 4464. Uit overige testen blijkt ook dat de iPhone 6S met grote afstand de prestaties van andere iOS-apparatuur verslaat, zelfs de iPad Air 2.

Rate this post