‘Discussie opgelaaid over accuduur na installatie van iOS 10’

By | 23 september 2016

In juni introduceerde Apple iOS 10 op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). Sinds 13 september is het nieuwe besturingssysteem ook daadwerkelijk te download voor een groot aantal recente iOS-apparaten, waaronder de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. De update lijkt bij een bepaalde groep iPhone-bezitters echter voor lichte problemen te zorgen: de accuduur zou merkbaar korter zijn.

batterijduur

Kortere accuduur

De korte accuduur zou vooral merkbaar zijn bij de wat ouderen modellen, zoals de iPhone 5 en 5S. Maar ook bij de iPhone 6 en in mindere mate bij de iPhone 6S zou er een kortere accuduur merkbaar zijn sinds de installatie van iOS 10. De oorzaak van deze kortere accuduur is niet geheel duidelijk, maar mogelijk vergen de functies op een iPhone met iOS 10 meer van de batterij. Ook zijn er gebruikers die juist melden dat er sprake is van een verbeterde accuduur op de iPhone 6S, een claim die overeenkomt met de beloftes van Apple.

Enkele reacties

Een gebruiker op Reddit schrijft: “Mijn iPhone 6s heeft meerdere dagen op rij nog slechts 10-20% accu over bij slechts 2 a 3 uur intensief gebruik. Safari gebruikte vandaag in slechts 39 minuten zo’n 32% van mijn accu. Ik draai iOS 10.0.1”, aldus een iPhone 6s-bezitter. Een andere gebruiker schrijft: “Ik heb nog 30% over na 2 uur gebruik en 4 uur stand-by. Eerder werd mijn iPhone een keer per dag opgeladen, nu is dat twee keer per dag geworden”. Helaas vermeldde deze laatste gebruiker niet welk model hij in bezit heeft.

Apple heeft nog niet gereageerd op de discussie. Mogelijk komt het bedrijf snel naar buiten met een statement, of een iOS-update om de batterijduur wellicht te verbeteren op oude modellen. Op Reddit wordt het resetten van het toestel als een mogelijke oplossing gegeven. Mocht je niet willen wachten op een fix van Apple, dan zou je deze optie kunnen overwegen.

Rate this post