De technologieën van de nieuwste iPhones

By | 8 oktober 2015

De iPhone 6s die Apple binnen afzienbare tijd op de markt brengt, beschikt natuurlijk over de nodige technologische verbeteringen en innovaties. Zoals we van Apple zijn gaan verwachten heeft het bedrijf met deze nieuwe iPhone 6s niet alleen bestaande functies verbeterd, maar ook nieuwe functies toegevoegd. Vooral wat betreft het touchscreen en de processor zal de iPhone 6s een verbetering vormen ten opzichte van haar voorgangers.

3D Touch technology

De nieuwe iPhone 6s zal onder meer zijn voorzien van een verbeterde touchscreen functie. Het vernieuwde beeldscherm zal verschillende soorten aanrakingen kunnen registreren, waardoor je op een meer efficiënte manier pagina’s kan opvragen. In principe werkt het nieuwe 3D touch hetzelfde als het normale Apple touchscreen, alleen kun je met de iPhone 6s met aanrakingen van verschillende intensiteit verschillende functies benutten. Als je bijvoorbeeld aanhoudend op het beeldscherm drukt kun je pagina’s opvragen en ze direct weer laten verdwijnen. Apple noemt dit ‘deep-press’. Je kunt op die manier snel kennisnemen van bijvoorbeeld een berichtje en deze dan weer laten verdwijnen, zonder een menu of programma te hoeven openen. Dit zou de efficiëntie ten goede komen. Daarnaast is het mogelijk op dit beeldscherm met een zachtere aanraking direct bij menu-opties te komen, een functie die vergelijkbaar is met de rechtermuisknop.

A9 processorOpgewaardeerde processor

De iPhone 6s zal beschikken over een nieuwe, verbeterde processor. De iOS 9, A9 processor. Met deze processor heeft de iPhone 6s aanzienlijk meer vermogen dan zijn voorganger. Met dit toestel heb je dus een van de krachtigste smartphones die er bestaan in handen. Het werkgeheugen van de iPhone 6s zal ook groter zijn. Bovendien heeft Apple de grafische chip van dit toestel opgewaardeerd. Het is waarschijnlijk dat Apple met de iPhone 6s ook in staat zal zijn de batterij te verbeteren. De iPhone 6s zal langer meegaan dan zijn voorgangers.

Rate this post