Bill Gates staat achter FBI inzake ‘kraakzaak’

By | 24 februari 2016

De grote kraakzaak tussen de FBI en Apple neemt steeds grotere vormen aan. Bijna alle grote bedrijven en personen binnen de techwereld hebben zich geschaard achter Apple, maar Bill Gates denkt daar anders over. Hij steunt de overheid volledig in deze zaak, net zoals een kleine meerderheid van de Amerikaanse bevolking.

Apple moet de helpende hand bieden

Opnieuw heeft een belangrijke figuur uit de techwereld zijn mening gegeven omtrent de zaak tussen de FBI en Apple. De grote vraag is of de iPhone van de schutter nu wel of niet gekraakt moet worden, aangezien er mogelijk belangrijke informatie op de telefoon staat. Bill Gates denkt dat Apple wel degelijk de helpende hand moet bieden. “Het gaat hier om een specifieke zaak waarin de overheid naar toegang tot informatie vraagt”, zegt hij tegen de Financial Times. “Ze vragen niet naar een algemene kraak, maar slechts naar één geval. Het is niet anders dan het opvragen van bankgegevens. Een bank bindt ook geen lint om een harde schijf om daarna te zeggen: laat mij hem niet doorknippen, want dan dwing je me om het vaker te doen.”

Apple houdt voet bij stuk en is niet van plan om de iPhone te gaan kraken, het zou daarmee de veiligheid van alle andere Apple-consumenten in gevaar brengen. Er moet als het ware een soort deurtje worden gecreëerd in de iPhones, een deurtje waar ook cybercriminelen daarheen kunnen. Een risico dat volgens Apple niet in verhouding staat met de mogelijke informatie dat de FBI zou kunnen verkrijgen.

Apple iPhoneTechnologiebedrijven kiezen de kant van Apple

Het standpunt van Gates is bijzonder te noemen, aangezien bekende technologiebedrijven kant kiezen voor Apple. De grote man achter Facebook Mark Zuckerberg gaf eerder al een reactie op de zaak, “Ik denk niet dat het maken van achterdeurtjes in beveiliging heel effectief is om de veiligheid te waarborgen”, zei hij. “Wij staan daarom achter Tim Cook en Apple.”

Amerikaanse bevolking kiest voor kraak

Hoewel de grotere technologiebedrijven zich scharen achter Apple, ligt dat bij de Amerikaanse bevolking net wat anders. Een kleine meerderheid van de bevolking kiest noodzaak in de kraak en schaart zich achter de FBI, het gaat om 51% van de Amerikaanse bevolking. 38% steunt Apple in deze zaak, terwijl elf procent geen mening heeft en het rustig zal afwachten.

Rate this post