Bendgate voor iPhone 6S uitgesloten door sterker materiaal?

By | 25 augustus 2015

Wat een teleurstelling was het vorig jaar voor de fans: de nieuwe iPhone 6 was prachtig en ontzettend dun, maar werd helaas krom als je hem een tijdje in je broekzak had. En helaas, je telefoon was niet terug te buigen. De dag na de lancering van de nieuwe mobiele telefoon stroomden de klachten al binnen op verscheidene sociale media en klachtenwebsites. Met de nieuwe iPhone 6S zouden deze klachten niet voor moeten komen. Volgens de laatste geruchten zijn deze telefoons namelijk van extra sterk aluminium gemaakt.

iPhone 6S

iPhone 6S behuizing van Apple Watch-materiaal

Een Taiwanese website claimt, op basis waarvan is helaas onduidelijk, dat de nieuwste iPhone van hetzelfde materiaal gemaakt zou worden als de Apple watch sport. Deze horloges zijn gemaakt van een speciale aluminium legering die ook wel de 7000 series aluminium wordt genoemd. Dit materiaal zou 60% sterker moeten zijn dan normaal aluminium. Om het materiaal mooi af te werken zou de fabrikant er kraaltjes van zirkonia langs blazen. Dit wordt vermoedelijk gedaan om het materiaal een glad oppervlak te geven. Blijkbaar werkt deze aanpak goed, aangezien er ook al geruchten gaan dat het oppervlak van de iPhone 6S gladder is dan die van de iPhone 6. Het belangrijkste is echter dat de gebogen telefoons die je als fan vorig jaar voorgeschoteld zijn met dit materiaal waarschijnlijk tot het verleden behoren.

Waar of niet?

De bovengenoemde Taiwanese site heeft al vaker geruchten omtrent nieuwe Apple producten in het leven geroepen. Of je deze geruchten moet geloven is maar de vraag. In de praktijk bleken ze namelijk lang niet altijd te kloppen. Volgens meerder websites kan je er echter vanuit gaan dat dit gerucht wel klopt, aangezien Apple vaker materialen en technieken ‘hergebruikt’ die in andere producten van hetzelfde merk succesvol bleken.

Rate this post