Bekijk hier de laatste geruchten over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

By | 7 september 2016

Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd is het zover: dan wordt de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hoogstwaarschijnlijk aangekondigd door Apple. In San Fransisco heeft Apple alle pers uitgenodigd om een uitgebreide presentatie bij te wonen. Ook wij kunnen via een livestream de presentatie volgen. Naast de iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden de Apple Watch 2 en iOS 10 uit de doeken gedaan.

De laatste geruchten

Ming Chi-Kuo, de bekende Apple-analist, heeft het bijna ieder jaar aan het rechte eind als het gaat om de specificaties van de nieuwe iPhone. Vlak voor de aankondiging van vanavond heeft de analist alle details nog eens haarfijn op een rijtje gezet. Hierbij zitten verschillende feitjes die al maandenlang rond gingen in het geruchtencircuit, maar er zijn ook enkele nieuwe details te lezen. De analist voorspelt de volgende veranderingen ten opzichte van de iPhone 6S:

  • De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn – in tegenstelling tot de iPhone 6S – waterdicht.
  • De iPhone 7 Plus wordt voorzien van een dubbele cameralens. Deze lens bestaat uit een groothoek-camera en een telelens. Beide lenzen zijn 12 megapixels. Voor zowel de 7 als de 7 Plus is de camera voorzien van 4 led-lampjes. Hierbij dienen er twee voor warm en twee voor zachter licht.
  • De toestellen verschijnen in maar liefst vijf verschillende kleuren. Space Gray krijgt een nieuwe naam: Dark Black. Daarnaast keren de kleuren Gold, Rose gold en Silver terug die we ook zagen bij de iPhone 6S en iPhone 6. De vijfde kleur is nieuw: ‘Piano Black’ Deze zwarte iPhone zal een glimmend laagje krijgen. Verwacht wordt dat deze nieuwe kleur het vaakst verkocht zal worden.
  • De oorspeaker kan bij de nieuwe iPhone fungeren als een tweede speaker. Wanneer je het toestel in landschapmodus houdt, bijvoorbeeld tijdens het bekijken van een video, wordt het geluid hierdoor stereo afgespeeld.
  • De iPhone 7 Plus bevat 3GB RAM werkgeheugen, de 7 bevat 2GB RAM.
  • Een lasersensor vervangt de afstandssensor.
  • De kloksnelheid van de processor wordt maar liefst 2.4 GhZ. Het betreft een A10-processor.
  • Zoals verwacht wordt het toestel uitgebracht in een 32GB-, 128GB- en 256GB-variant. Hiermee stapt Apple eindelijk af van een instapmodel met 16GB geheugen.
  • De koptelefoon wordt geschrapt; je kunt muziek luisteren via draadloze oordopjes. Wil je toch liever een koptelefoon gebruiken? Apple stopt een Lightning-adapter in de doos, zodat je altijd nog je koptelefoon kunt gebruiken.

Al met al een zeer concrete lijst met de laatste geruchten rondom de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Vanavond om 19.00 uur start het event en weten we of Ming Chi-Kuo opnieuw de juiste verwachtingen heeft geschetst.

iPhone 7 evenement

Rate this post