‘Apple werkt hard aan accuprobleem iPhone 6S’

By | 7 december 2016

Stopt jouw iPhone 6S er soms plotseling mee, terwijl de batterij zojuist nog aangaf dat deze nog voldoende was opgeladen? Je bent niet de enige gebruiker met dit probleem. Eerder schreven wij al dat de accuproblemen mogelijk groter zijn dan Apple wil toegeven. Het bedrijf gaf immers aan dat het om een ‘klein aantal’ toestellen zou gaan die in september en oktober 2016 geproduceerd zijn. Apple heeft daarom een reparatieprogramma in het leven geroepen. Inmiddels heeft Apple toegegeven dat het probleem groter is dan aanvankelijk werd gedacht.

Batterij iPhone 6S valt zomaar uit

Apple dacht in eerste instantie dat het ging om een batch iPhones die alleen in september en oktober vorig jaar geproduceerd werd in een specifieke fabriek van Foxconn. Maar inmiddels is duidelijk geworden dat ook iPhones die niet bij deze lichting horen zomaar uitvallen.

iphone 7 accu

iOS 10.2 gaat informatie verzamelen over dit probleem

Heb je de pech dat je zo’n iPhone in bezit hebt, dan moet je gewoon betalen voor de reparatie. Wanneer jouw toestel echter hoort bij de serienummers die Apple heeft geselecteerd voor reparatie, dan kun je kosteloos jouw accu laten vervangen bij een van de Apple Stores.

Apple gaat volgende week iOS 10 updaten naar iOS 10.2. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem gaat in eerste instantie informatie verzamelen over de vastloper. Zo zegt Apple op een van hun supportpagina’s. In de verklaring is het volgende te lezen: “We ontdekten dat een klein aantal iPhone 6s-toestellen gemaakt in september en oktober 2015 een batterij-component bevatten dat langer dan zou moeten is blootgesteld aan gecontroleerde lucht, voordat het in de batterij is geplaatst. Twee weken terug hebben we wereldwijd een reparatieprogramma gelanceerd om de betreffende batterijen te vervangen, volledig gratis. We verontschuldigen ons opnieuw voor het ongemak die dit probleem met zich meebrengt voor al onze gebruikers. Het is belangrijk om te weten dat dit geen veiligheid-kwestie is.” Met de laatste zin doelt Apple op de eerdere problemen bij Samsung, waarbij toestellen zomaar in brand konden vliegen. Met de batterijen van de iPhone 6S-toestellen is echter niets mis.

Apple heeft inmiddels ook opgemerkt dat het om meer iPhones gaat. Het bedrijf zegt daar het volgende over: “In een poging om meer informatie te verzamelen, voegen we diagnostische mogelijkheden toe aan de volgende iOS 10-update die volgende week beschikbaar komt. Hiermee zullen we de komende weken informatie verzamelen. Dit gaat ons hopelijk helpen om betere algoritmes rondom de werking van de accu en vastlopers te ontwikkelen. Eventuele verbeteringen zie je ze zo snel mogelijk terug in toekomstige software-updates.”

Rate this post