‘Apple schroeft productie iPhone SE op door hoge vraag’

Apple zou zijn leveranciers de opdracht hebben gegeven de productie van de nieuwe iPhone SE flink op te voeren. De vraag naar het 4-inch toestel zou veel groter zijn dan het bedrijf aanvankelijk had verwacht. Dat meldt de website 9to5mac.

Apple Store

Dat de voorraad van de nieuwe iPhone SE momenteel beperkt is, blijkt ook uit de levertijden van de Apple Store. Wie daar nu een nieuwe iPhone SE wil kopen, krijgt te zien dat de iPhone SE waarschijnlijk pas over enkele weken wordt verstuurd. Tim Cook, CEO van Apple, gaf recentelijk al aan dat het bedrijf niet had verwacht dat de iPhone SE zo goed zou verkopen. Blijkbaar kiezen veel klanten, mogelijk vanwege het 4-inch formaat of de zeer scherpe prijs, voor de iPhone SE boven de iPhone 6S.

iphone se

Apple iPhone SE

Apple verwachtte in eerste instantie dat er in het tweede kwartaal zo’n 3,5 tot 4 miljoen iPhone SE-exemplaren geproduceerd moesten worden, maar dit aantal heeft Apple volgens DigiTimes verhoogd naar minimaal 5 miljoen toestellen.

Het toestel werd eind maart aangekondigd door Apple, en is met een schermdiagonaal van 4-inch het kleinste model dat nu wordt verkocht. Hoewel de iPhone 5S nog wel verkrijgbaar is bij verschillende retailers, wordt dat toestel niet meer geproduceerd. De iPhone SE is los van het kleinere scherm, intern te vergelijken met de kracht van de iPhone 6S. De prijzen voor een abonnement liggen echter een stuk lager. Zo is het mogelijk een abonnement af te sluiten vanaf 27 euro per maand, met daarbij een ‘gratis’ iPhone SE.

2/5 - (1 stemmen)