Apple verrast door hoge vraag naar iPhone SE?

By | 22 april 2016

Ondanks het feit dat analisten weinig hadden verwacht van de nieuwe 4-inch iPhone SE, lijkt het toestel wereldwijd enorm populair te zijn. Chuck Jones, journalist van Forbes, heeft de levertijden van de iPhone SE bijgehouden en concludeert dat de levertijden in de belangrijkste landen voor Apple relatief lang is in vergelijking met eerdere lanceringen van iPhones. Hoewel dit natuurlijk niet alles zegt over de precieze vraag naar de iPhone SE, zouden de langere leveringstijden een indicatie kunnen zijn dat de vraag naar het toestel behoorlijk is.

  • Bekijk hier de top 10 meest gekozen abonnementen voor de iPhone SE.

iPhone SE abonnement

Voorraadproblemen voor de iPhone SE

Ook in Nederland zijn de levertijden van de iPhone SE vaak niet meer binnen één dag. Bij de meeste webwinkels en providers staat de levertijd op minimaal 5 werkdagen. Er wordt vermeld dat er volgende week een nieuwe levering wordt verwacht, maar de webwinkels kunnen dit niet met zekerheid zeggen. Wil je zo snel mogelijk de iPhone SE ontvangen? Dan zal je tijdig een order moeten plaatsen. De levering bij de Apple Store voor een los toestel is zelfs naar boven bijgesteld. Het toestel wordt volgens de Apple Store nu pas binnen 2-3 weken geleverd. Wanneer je nu bestelt bij de Apple Store, krijg je het toestel dus pas in mei uitgeleverd.

Grote vraag, of te weinig productie?

Het is ook mogelijk dat Apple simpelweg niet genoeg iPhone SE-toestellen heeft geproduceerd om aan de vraag te voldoen. Een andere mogelijkheid is dat de vraag veel groter is dan verwacht. Mogelijk maakt Apple dit na het tweede kwartaal bekend. Gezien het feit dat de iPhone SE over exact dezelfde behuizing als de iPhone 5S beschikt, en daarnaast qua interne onderdelen vergelijkbaar is met de iPhone 6S, is het vermoedelijk geen probleem voor Apple om de productie in korte tijd op te schroeven. Volgens iOS-tracker Fiksu neemt het marktaandeel van de iPhone SE gestaag toe.

Rate this post