‘Apple schroeft productie iPhone 6S iets terug’

By | 19 april 2016

Apple heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de productie voor de iPhone 6S en iPhone 6S Plus iets terug geschroefd. Aanleiding voor het terugschroeven van de productie is de achterblijvende vraag naar de populaire smartphone in het tweede kwartaal. Het bedrijf verwacht later dit jaar de productie weer op te schroeven. Dat meldt de Japanse persdienst Nikkei vrijdag op basis van gesprekken met toeleveranciers van Apple.

productie iPhone 6S

Chinese consument

De teruglopende vraag lijkt vooral te maken te hebben met de Chinese markt. Apple verkoopt momenteel minder toestellen dan verwacht op deze markt. Dit is gebaseerd op de verkoopaantallen van het eerste kwartaal, die nog officieel bekend gemaakt moeten worden.

iPhone SE

Ook de iPhone SE heeft er toe geleid dat er relatief minder iPhone 6S-toestellen worden verkocht. De iPhone SE is recentelijk gelanceerd op de markt en veel consumenten zijn geïnteresseerd in deze 4-inch iPhone, die bijna even krachtig maar goedkoper is dan de iPhone 6S. Hiermee probeert Apple een andere doelgroep aan te spreken; consumenten die de iPhone 6S eigenlijk te duur vinden maar wel geïnteresseerd zijn in de goedkopere SE.

Het is niet de eerste keer dat Apple de productie van iPhones terugschroeft. In 2013, een maand na de introductie van de iPhone 5, besloot Apple de productie ook naar beneden bij te stellen.

iPhone 6S abonnement – De goedkoopste aanbieders:

iPhone SE abonnement – De goedkoopste aanbieders:

Rate this post