‘Apple schroeft iPhone 7 productie flink terug’

By | 6 januari 2017

Apple gaat minder iPhone-toestellen produceren. De productie daalt met ongeveer 10 procent in de eerste drie maanden van 2017. Dat meldt Nikkei Asian Review. Oorzaken: de iPhone 7 verkoopt niet zo goed als verwacht en ook de iPhone 6S verkopen vallen terug in vergelijking met de eerste maanden van 2016.

iPhone 7 vs iPhone 7 Plus

iPhone 6S productie ook teruggeschroefd?

Of de productie voor de iPhone 6S ook wordt teruggeschroefd, is onduidelijk. Een jaar geleden schroefde Apple de productie van de iPhone 6S ook al eens terug, omdat er eind 2015 te veel toestellen op voorraad waren gebleven. Met dat in het achterhoofd heeft Apple vorig jaar al besloten om minder iPhone 7 en iPhone 7 Plus toestellen te produceren, maar zelfs dat was te optimistisch. De iPhone 7 Plus is nog wel erg populair, maar Apple kampt met een tekort aan camerasensoren en kan dus moeilijk voldoen aan de grote vraag naar het toestel.

Eerdere voorspelling

Met het bericht over de iPhone productie blijkt Ming-Chi Kuo het weer bij het rechte eind te hebben. Enige tijd geleden voorspelde de analist al dat de iPhone 7-verkopen al een piek hadden bereikt. Kuo trok vooral in twijfel of mensen weer het volle pond wilden betalen voor een nieuw toestel dat voor de gemiddelde consument weinig extra voordelen biedt ten opzichte van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus.

1/5 - (1 stemmen)